Skoraj spregledano: Milić ob Dirku

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Medtem ko se je Dirk Nowitzki upokojil, pa so mu hitro našli novo nalogo – po novem bo šef komisije za igralce, ki bo pri krovni košarkarski organizaciji skrbela za boljši jutri košarkaric in košarkarjev.

Ob Dirku so mestu v skupini dobili še Maria Paula Goncalves da Silva, Ilona Korstin, Hachetou Maiga Ba, Raffaella Masciadri, Yegor Mescheriakov, naš Marko Milić, Hanno Mottola, Kirk Penney, Yuko Oga, Amaya Valdemoro, Nikos Zisis, Mathieu Faye, Dejan Majstorović ter Marie-Eve Paget.

„Vesel sem, da je g. Andreas Zagklis, generalni sekretar Fibe, zelo energičen in hoče stvari spremeniti na boljše. Tudi zato je bil za predsednika izbran Dirk Nowitzki, okoli njega pa ekipa, ki bo dala sveže ideje. Vesel in počaščen sem, ker sta Matej Erjavec in Rašo Nesterović v meni prepoznala človeka za to funkcijo in me predlagala. Zavzemal se bom za interese slovenske košarke. Ne sme se zgoditi, da evropski prvak ne igra na svetovnem prvenstvu, kopica eksotov pa. Ker zadnja poletja vodim mlajše reprezentance po prvenstvih, mi gre zelo na živce mešetarjenje in obletavanje agentov, medtem ko igralci sploh še niso polnoletni! Več klavrnih zgodb je bilo zaradi mladoletne zaletavosti, zato bi morali premakniti mejo podpisov na 18 let, prej pa normalno lahko kontaktirajo in spoznavajo drug drugega. Idej je veliko, ne samo z moje strani. Še več jih imajo ostali. Upam, da bo kakšna uslišana,“ je ob tej priliki dejal Marko Milić.