Škofjeloški LTH Castings rešil vprašanje trenerja

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Pred dnevi je postalo jasno, da se od klopi LTH Castingsa po dveh sezonah poslavlja Jaka Hladnik, škofjeloški drugoligaš pa je že našel njegovo zamenjavo. Trenersko paličico bo prevzel 43-letni Andrej Božič, ki je nazadnje deloval v Medvodah.

Andrej Božič bo po novem deloval v Škofji Loki. (Foto: Facebook)

Andrej Božič bo po novem deloval v Škofji Loki. (Foto: Facebook)

Andrej Božič je v pretekli sezoni pripravil najlepše presenečenje 2. SKL, saj se je skupaj z Brinox Medvodami prebil vse do polfinala, kjer pa so nato Medvodčani morali priznati premoč Podčetrtčanom.

Kot igralec je leta 1994 branil slovenske barve na evropskem prvenstvu U18 v Tel-Avivu, kasneje v dresu KK Ilirija zaigral v kvalifikacijah za Koraćev pokal, prihod v Škofjo Loko pa zanj predstavlja nov izziv. “Odločitev, da se pridružim LTH Castingsu ni bila težka. Mnenja sem, da to zame pomeni stopničko višje na moji trenerski poti. Prihajam namreč v bolj organizirano sredino, klub, ki ima ogromno tradicijo in veliko izkušenj tudi z igranjem v elitni slovenski košarkarski ligi,” je ob podpisu pogodbe za LTH Castings spregovoril Božič.

43-letnik je v preteklosti kot trener deloval v Iliriji, Postojni, največ izkušenj pa pridobil v Medvodah. Tako kot do sedaj, tudi v Škofji Loki želi nadaljevati s svojo filozofijo. “Naredil bom vse, da bomo igrali sodobno košarko. Sem zagovornik hitre košarke z agresivnim pristopom tako v obrambi kot tudi v napadu,” pravi Božič.

Vprašanj o sestavi ekipe še kar nekaj

Za nekatere stvari je še prezgodaj, da bi jih napovedovali. Prepričan sem, da lahko sestavimo ekipo, ki bo konkurenčna najboljšim v 2. SKL,” je dejal novi trener LTH Castingsa, ki bo poizkušal čim prej stopiti v stik tudi s Petrom Hartmanom, trenerjem mlajših selekcij. “Zavedam se, da ima Škofja Loka obetavno generacijo. Kadeti so v lanski sezoni posegli po naslovu državnih podprvakov in to nikakor ni zanemarljivo. Seveda bo ekipi potrebno dodati igralce z izkušnjami, ki v košarki štejejo veliko. Tekom sezone je ogromno trenutkov, ko prav taki košarkarji ekipi lahko pomagajo tako na parketu kot tudi izven njega. Svojo priložnost pa si bodo s trdim delom zagotovo lahko izborili tudi mladi upi.”