Škofjeločani proti Parkljem tudi s Karavdićem

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

S petkovo tekmo med LTH Castingsom in Parklji se v škofjeloški dvorani Poden pričenja 9. kolo 2. SKL. Škofjeločani bodo že proti Ljubljančanom zaigrali okrepljeni s 23-letnim krilnim centrom Sedinom Karavdićem. Derbi kola bo na sporedu v soboto, ko bodo Celjani v domači dvorani gostili Triglavane.

“Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil KK Škofja Loka in trenerju Jaka Hladniku, da so mi omogočili, da sem v začetku sezone še pred podpisom pogodbe lahko treniral z ekipo. V nadaljevanju prvenstva bom dal vse od sebe in po najboljših močeh pomagal ekipi,” je ob prestopu k LTH Castingsu spregovoril levoroki Sedin Karavdić.  Nekdanji slovenski reprezentant zasedbe U20 je v lanski sezoni nosil dres Term Olimia iz Podčetrtka, v katerem je osvojil naslov prvakov 2. SKL. V rednem delu tekmovanja je v povprečju na tekmo dosegal 11,1 točke in 5,5 skoka, v drugem delu sezone pa na prvoligaškem parketu 7,1 točke in 5 skokov.

Pred prihodom v Podčetrtek je 203 centimetre visoki košarkar po vrsti zastopal barve Grosupljega Orlandine Basket v 2. italijanski ligi, Portoroža in Šenčurja. S svojimi predstavami je v preteklosti že navdušil tudi selektorja Damjana Novakovića, ki ga je vpoklical za nastop na evropskem prvenstvu U20 leta 2014 na Kreti in leto dni kasneje v Lignanu Sabbiadoru v Italiji.

2. SKL, 9. kolo, 7.12.
LTH Castings – Parklji (20.00)

8.12.
Brinox Medvode – Mesarija Prunk Sežana (19.00)
Troti – Grosuplje (19.00)
Plama pur – Hrastnik (19.00)
Terme Olimia Podčetrtek – Portorož (19.30)
Celje – ECE Triglav (20.00)