Škofjeločani presenetili na Polzeli in domov odnesli točki

Rubrika: Liga Nova KBM

Na Polzeli so domači Hopsi gostili zasedbo iz Škofje Loke, ki je uspela zabeležiti tretjo zmago v Ligi Nova KBM. Domačini so vodili večji del srečanja, a so košarkarji LTH Castings odlično igrali v zadnji četrtini ter tekmo dobili s 73:86. Največ točk na tekmi je dosegel Matej Čibej (LTH Castings), ki se je ustavil pri številki 27, medtem ko je v domači vrsti 21 točk prispeval Jure Pelko.

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

14. kolo
Petek, 13. januar

HOPSI POLZELA – LTH CASTINGS 73:86 (21:19, 18:13, 19:21, 15:33)
Hopsi Polzela: Besedić 10 (2:2), Glavan 10, Vasilić 6 (0:1), Pelko 21 (3:4), Vranjkovič 4, Grušovnik 8 (2:2), Goltnik 14 (2:4).
LTH Castings: Jugovic 2, Ristić 2, Milašinović 11 (3:5), Bilić 13 (3:6), Rodič 9, Čibej 27 (7:8), Frelih 14 (2:6), Grum 5, Greene 3 (1:1).

Ekipi sta prvo tekmo v letu 2023 izgubili, obe pa sta na zadnjih petih tekmah v Ligi Nova KBM vpisali le po eno zmago. Tokrat pa so Škofjeločani, tudi po zaslugi trojk (na tekmi so jih zadeli 14), v zadnji četrtini uprizorili preobrat, jo dobili s 33:15 in prišli do svoje tretje zmage, s katero so se vsaj začasno povzpeli z zadnjega mesta.

Po izenačeni prvi četrtini, v kateri so sicer Škofjeločani povedli tudi za osem točk, so Hopsi v drugi četrtini pobegnili na dvomestno prednost, na glavni odmor pa so nesli sedem točk naskoka.

Čeprav so bili domači ves čas v prednosti tudi v tretjem delu igre, pa se jim nikakor ni uspelo odlepiti od gostov, pri katerih je Dejan Milašinović v zadnji sekundi tega dela igre s trojko LTH Castings spet približal na zgolj pet točk.

Ta je zadel za tri točke tudi na začetku zadnje četrtine, tako da sta se ekipi znašli v skoraj poravnanem položaju. Šest minut in pol pred koncem so gosti tudi povedli za točko, nato pa na krilih Mateja Čibeja prišli do osmih točk prednosti ter prednost do konca še povečali.

Čibej je bil s 27 točkami v 22 minutah najboljši igralec gostov, Jure Pelko pa z 21 domačih.

Hopsi bodo v 15. kolu Lige Nova KBM, 23. januarja gostovali pri Iliriji, LTH Castings pa dva dni prej pri Krki.

Matjaž Čuješ, trener Hopsi Polzele“Čestitke ekipi Loke za zmago. Mi smo igrali vrhunski v prvem polčasu, dobro smo odigrali v tretji četrtini, v zadnji pa smo razpadli. Zgrešili smo nekaj odprtih metov, dovolili nasprotniku da se razigra. Že v Škofji Loki je bila tekma na eno točko, kjer smo uspeli mi izvleči zmago, danes so jo oni. Čestitke, liga gre naprej.”

Igor Dolenc, trener LTH Castingsa: “V Škofji Loki so nas Polzelani premagali z najmanjšo možno razliko, tokrat smo bili boljši mi. Pohvale fantom, da so se kljub temu, da so skoraj 30 minut tekme zaostajali, borili do zadnjega. Tekmo smo dobro začeli, še bolje pa končali.”