Škofjeločani imajo novega trenerja

Rubrika: Liga Nova KBM

Škofjeloški LTH Castings, ki je v lanski sezoni Lige Nova KBM zasedel 8. mesto, v novo sezono med elito stopa z novim (starim) trenerjem. Na trenersko mesto kluba izpod Lubnika se namreč po več kot desetletju vrača Luka Bassin.

51-letni košarkarski strokovnjak se te dni skupaj s slovensko moško člansko izbrano vrsto mudi v Laškem in Celju. S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in znanjem bo v pomoč selektorju Aleksandru Sekuliću pri vodenju reprezentance na bližajočem svetovnem prvenstvu, ki ga bodo od 25. avgusta do 10. septembra gostili Filipini, Japonska in Indonezija.

Po končanem prvenstvu se bo Luka Bassin lotil novega izziva v zanj že dodobra znani sredini. Vrača se namreč v Škofjo Loko, na katero ga prvi spomini vežejo na sezono 2000/01, ko je kot igralec nosil dres takratne Loka Kave. Na Gorenjsko se je prvič kot trener vrnil pred sezono 2011/12, ko je takrat zelo mlado škofjeloško ekipo obdržal med elito. Tudi v prihajajoči sezoni si Škofjeločani želijo obstanka med elito.

»Vesel sem, da smo se dogovorili za sodelovanje in da se po več kot desetletju vračam v Škofjo Loko. Obojestranska želja po sodelovanju je prvi pomemben korak k uspešni sezoni«, je ob povratku v LTH Castings povedal Bassin, ki je trenerskemu poklicu posvečen že vse od leta 1997.