Škedelj v reprezentanci, Špan poškodovan, Olimpija odsvetovala Laporniku

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Selektor Rado Trifunović je na petkovi novinarski konferenci predstavil seznam reprezentančnih kandidatov za kvalifikacijski tekmi za SP proti Ukrajini in Latviji. A je sestava reprezentance doživela še nekaj sprememb. Zaradi poškodbe stegenske mišice bo reprezentančno akcijo izpustil Jan Špan, udeležbo v izbrani vrsti pa je po pogovoru z vodstvom kluba odpovedal še en igralec Petrola Olimpije, Miha Lapornik. Namesto njega je selektor Trifunović iz širšega seznama vpoklical mladega Miho Škedlja.

Mladi up novomeške Krke je bil na širšem reprezentančnem seznamu že v septembrski akciji, tokrat pa bo dočakal prvo priložnost v članski zasedbi. Jan Špan si je mišico poškodoval na zadnji Olimpijini tekmi lige prvakov v Turčiji. Po zadnjih zdravniških pregledih pa je jasno, da Jan za sanacijo poškodbe potrebuje počitek in tako reprezentanci žal ne more biti na voljo. Namesto Špana Trifunović zaenkrat ne bo vpoklical nobenega košarkarja, tako da bo tokratni kvalifikacijski cikel opravil z dvanajstimi igralci.

Reprezentanca se bo v ponedeljek zbrala v Ljubljani ter na priprave odpotovala v Čatež. Pred sredinim odhodom v Ukrajino bo opravila tri treninge. Trifunovićeve izbrance dvoboj v Zaporožju čaka v četrtek, 29. novembra, ob 18. uri po slovenskem času. Po povratku v domovino pa se bo #mojtim v Ljubljani v nedeljo, 2. decembra, ob 17. uri pomeril še z Latvijo, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.