Sixt vnovič premočan za Krko

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixt Primorske so dosegli četrto zaporedno zmago v Ligi Nova KBM za prvaka in tako le še potrdili prvo mesto na lestvici. Na prvi tekmi 5. kola drugega dela tekmovanja so v gosteh premagali Krko. V soboto in nedeljo bodo na sporedu še preostale tekme kola.

Liga Nova KBM za prvaka. 5. krog, 28.3.
Krka – SIXT PRIMORSKA 62:85 (22:29, 16:17, 9:16, 15:23)
Jošilo 12 (7 skokov), Đapa 10, Balažič 9; Ferme 15 (5 podaj), Jagodić Kuridža 13, Marinković 12

Krka je dvoboj začela s popotnico poraza proti Rogaški, a so Novomeščani morda računali tudi na to, da Koprčane v ponedeljek čaka še finalni obračun regionalnega tekmovanja. Gostje pa v Novem mestu še niso prav veliko mislili na finalno serijo regionalne lige, v prvi četrtini so si priigrali sedem točk prednosti, približno takšno razliko pa so obdržali tudi na polovici, ko so domači sicer drugi del dobili za točko. A v tretji četrtini so Koprčani pritisnili, tekmecem dovolili le devet točk in ob vodstvu za 15 po 30 minutah tekmo brez težav pripeljali do konca. Že precej pred zadnjim zvokom sirene je bilo jasno, da bo zmaga odšla v Koper.

Pri Krki je Marko Jošilo dosegel 12 točk, dve manj pa Dalibor Đapa, medtem ko so imeli gostje štiri približno enako razpoložene strelce z več kot desetimi točkami, največ sta jih dosegla Tadej Ferme (15) in Marko Jagodić Kuridža (13).

V naslednjem kolu bo Krka 5. aprila igrala v gosteh pri Petrolu Olimpiji, Koprčani bodo dvoboj tega kola igrali šele 14. aprila proti Hopsom, bodo pa pred tem v 7. kolu, 11. aprila, gostovali pri Ljubljančanih.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Simon Petrov, trener Krke:
“Mislil sem, da bomo danes odigrali boljšo tekmo, a izgleda da nam zaradi vseh poškodb in bolezni to ni uspelo. Prepričan sem, da se bomo v naslednjih dneh, tednih dvignili in prikazali boljšo igro.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke igralcem za dobro tekmo. Odlično smo igrali v obrambi, stekla nam je tudi igra v napadu. To nam je prineslo visoko zmago. Nimamo veliko časa, potrebno se je že ozreti k naslednji tekmi. Upam, da z Domnom Bratožem ni nič hujšega ter da se čim prej vrne na parket.”