Sixt tesno do 7. zmage

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Sixt Primorske je tudi drugo zaporedno dramo v končnici tekme Lige ABA 2 končalo s celo kožo. Po domači zmagi proti Lovćnu (77:74) so v sredo izbranci Jurice Golemca gostovali pri Zrinjskem iz Mostarja. Aktualne bosanske prvake so na koncu odpravili s 66:63.

Liga ABA 2, 7. krog, 7.11.
Zrinjski Mostar – SIXT PRIMORSKA 63:66 (19:9, 9:17, 10:22, 25:18)
Sixt Primorska: Ferme, Harris 17 (3 podaje), Čakarun 16, Kosi, Zupan 5, Marinković 2 (6 skokov), Hodžić 8, Jagodić-Kuridža 11 (8 skokov), Vujasinović 4 (6 podaj), Šiško (4 podaje), Glas, Vončina 3.

Košarkarji iz Kopra so v dvoboj vstopili sila skromno. Po treh zaporednih trojkah gostiteljev, izmed katerih je dve zadel Boris Bakić, so sredi devete minute prvič zaostajali z dvoštevilčno razliko (7:18), četrtino, v kateri so iz igre zadeli le dva meta (2/12), pa končali v zaostanku z 9:19.

V drugem delu je na sceno stopil povratnik po bolezni Marjan Čakarun, ki je počasi, a vztrajno zmanjševal zaostanek svoje ekipe. Tri minute in pol pred odhodom na glavni odmor je dosegel že 10 izmed 13 točk Primorcev v drugi četrtini, ki so se tedaj približali na 22:25. Da je bilo po 20 minutah še vse odprto, sta nato v zadnjih sekundah prvega polčasa poskrbela Luka Vončina in Lance Harris. Prvi je tekmecem odvzel žogo in jo podal do Američana, ki je tik pred sireno zadel za 26:28.

Preobrat so tigri dokončali takoj po povratku na parket. Če se je v drugi četrtini razigral Čakarun, je nato primorski voz mimo Zrinjskega povlekel Harris. Američan je v tretjem delu tekme prav tako zbral 10 točk. Na začetku 24. minute je zadel za 35:30, nato podal Alenu Hodžiću, ki je s trojko povišal na 38:30, že v naslednjem napadu pa izza polkroga za prvo dvomestno prednost svoje ekipe (41:30) zadel še sam.

Štiri minute in pol pred koncem tekme je po košu Čakaruna – od konca tretje četrtine pa vse do tedaj je z Žanom Markom Šiškom in Ivanom Marinkovićem obsedel na klopi zaradi štirih osebnih napak – prednost Sixt Primorske znašala sedem točk (59:52), a to ni bilo dovolj za miren zaključek tekme.

Izkušeni Bakić je s črte prostih metov zaključil delni niz 8:0, po katerem je dobri dve minuti pred koncem domača ekipa povedla s 60:59. Še točko več je razlika v prid gostiteljev znašala po trojki Marka Ramljaka (63:61), a je z isto mero 80 sekund pred koncem odgovoril Harris (64:63). Po dobrih obrambnih akcijah Primorcev je slednji šest sekund pred koncem s prostih metov povišal na 66:63, po minuti odmora pa nato Ramljak, z 18 točkami najboljši strelec obračuna, z novim metom za tri točke ni uspel izsiliti podaljška.

V dresu Sixt Primorske je bil s 17 točkami na koncu najboljši Harris. Tekmo sta z dvomestnim številom točk zaključila še Čakarun (16) in Marko Jagodić-Kuridža (11, 8 skokov).

Pred moštvom z Obale sta sedaj dva domača preizkusa. V soboto bodo na tekmi državnega prvenstva (Liga Nova KBM) v Areni Bonifika gostovali domžalski Helios Sunsi, ki so na sredinem obračunu v regionalnem tekmovanju klonili z Cetinju (79:58). V sredo sledi še obračun s Splitom, ki je Primorcem v Ligi ABA 2 najdlje (uvodna štiri kola) vztrajal ob boku pri podaljševanju niza nepremagljivosti.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Čestitke našim igralcem za zmago. Za nami je izjemno zahtevna tekma, na kateri je bilo prisotne ogromno nervoze. Obračun z Zrinjskim smo začeli slabo, a se po zaslugi igre v obrambi, ki na gostovanjih vedno odloča o uspehu, vrnili v igro. Ta zmaga je za nas zelo pomembna, saj je v takšnem ambientu, kot smo mu bili priča tu v dvorani Bijeli brijeg, vedno težko igrati. Tekmo smo morali prelomiti kar dvakrat, a na koncu zasluženo slavili zmago.

Marjan Čakarun, košarkar Sixt Primorske:
“Po pričakovanjih je za nami zahteven preizkus. Večino časa je bila tekma izenačena. V tretjo četrtino smo vstopili zelo osredotočeni in si ustvarili 10 točk prednosti. V zadnjih minutah obračuna so nato gostitelji strnili svoje vrste, a zgrešili kar metov. Mi smo na drugi strani v tistih trenutkih igrali pametno. Nova zmaga je tu, to je najbolj pomembno!”