Sixt po 7. v Mostar, Helios in Rogaška proti Črnogorcem

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Sreda v Ligi ABA 2 za košarkarje Sixt Primorske prinaša sedmi preizkus. Na gostovanju v Mostarju se bodo koprski tigri ob 18. uri pomerili s tamkajšnjim Zrinjskim. Helios Sunsi so v Črni gori, medtem ko se drugi slovensko-črnogorski obračun igra v Rogaški Slatini. Maj Kovačevič v dresu Splita gosti Borac.

Liga ABA 2, 7. krog, 7.11.
Lovčen – Helios Suns (18.00)
Zrinjski – Sixt Primorska (18.00)
Vršac – MZT (18.00)
Split – Borac (19.00)
Rogaška – Sutjeska (19.00)

8.11.
Dynamic – Spars (17.00)

Aktualni državni prvaki BiH – za klub je bil to prvi državni naslov – so v svojo drugo sezono v regionalnih tekmovanjih vstopili sila skromno, saj so na dosedanjih šestih tekmah vpisali le eno zmago, še to pa so dosegli po presenečenju. Na domačem parketu so s 93:87 odpravili favorizirani MZT iz Skopja.

Z naskokom najboljši posameznik Zrinjskega na dosedanjih tekmah je bil Marko Ramljak. Hrvaški krilni košarkar, sicer rojen v Bosni in Hercegovini, v povprečju dosega po 14,3 točke, 6,5 skoka, 3,7 podaje in 1,5 pridobljene žoge na tekmo. Še posebej izvrsten je bil ravno na že omenjenem obračunu z Makedonci, katerim je nasul kar 35 točk. S povprečnim statističnim indeksom 19,3 je trenutno peti najbolje ocenjeni košarkar omenjenega tekmovanja, medtem ko na samem vrhu iste lestvice še vedno vztraja član moštva iz Kopra, Marko Jagodić-Kuridža (25,2).

Sixt Primorska se je Hercegovino podala v polni zasedbi. Po težavah z virozo je s primorsko zasedbo, ki bo skušala ohraniti niz neporaženosti v regionalnem tekmovanju, odpotoval tudi Marjan Čakarun, ki je izpustil zadnji dve tekmi.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Zrinjski je zelo izkušena in disciplinirana ekipa. Iz tekme v tekmo se njegova pripravljenost dviguje, obenem pa je sedaj njegovo moštvo tudi kompletno. V Mostarju je vedno težko igrati. V kolikor se želimo prebiti do novih dveh točk, bomo morali tekmo odigrati po najboljših močeh. Še posebej bomo morali biti dobri v obrambi, v napadu pa nato igrati pametno.”

Luka Vončina, košarkar Sixt Primorske:
“Zrinjski je organizirana ekipa, ki se zna dobro pripraviti na tekmeca. Na tekmi bomo morali biti zbrani ter se držati principov, za katere smo se dogovorili na sestankih. Mislim, da lahko nadaljujemo naš niz neporaženosti.”