Sixt ima novega šefa mladinskega pogona

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Športno društvo Koš Primorska, ki deluje pod okriljem KK Sixt Primorska, v svojih vrstah pozdravlja novega trenerja. Nad razvojem košarkarjev A-selekciji do 17 in 19 let bo v prihodnje bdel Jovan Beader. Srbski trener bo na tem mestu nasledil Sama Udriha, ki mu je s koncem sezone poteklo sklenjeno sodelovanje.

Beader v Sloveniji ni novo ime, saj je v prvem delu minule sezone vodil člansko moštvo Helios Sunsev. Trener, ki bo sredi prihodnjega tedna dopolnil 49 let, je znan kot vrhunski strokovnjak za individualno delo in razvoj mladih košarkarjev, ki v igri zagovarja dobro obrambno igro in hitre nasprotne napade.

Novi trener A-selekcij Koš Primorske do 17 in 19 let se je s košarko spoznal v rodni Dalmaciji. Po služenju vojaškega roka v Beogradu je tam pri Beopetrolu tudi začel svojo trenersko pot. V Srbiji je treniral še podmladka Torlaka in slovitega Partizana, pri katerem je prišel do mladinskih vrst. Sledila je selitev v Rusijo, kjer je dve leti najprej deloval pri drugoligašu Riazanu, naslednje štiri pa kot pomočnik glavnega trenerja pri prvoligašu iz Nižnega Novgoroda. Do prestopa v Slovenijo maja 2017 je glavnemu trenerju asistiral še pri turškem Banvitu ter Al Kuwaiu na Bližnjem vzhodu.

Jovan Beader, novi vodja mladinskega pogona ŠD Koš Primorska:
“Delo z mladimi košarkarji v ŠD Koš Primorska mi predstavlja nov izziv na moji trenerski poti, zato sem ponudbo vodstva KK Sixt Primorska z veseljem sprejel. Pri delu z mladinskimi selekcijami že imam kar nekaj izkušenj. Želim si, da delo v mlajših selekcijah koprskega kluba dvignemo na višjo raven in da se utrdimo pri vrhu klubov, ki v Sloveniji najbolje delajo z mladimi upi.”