Sixt do 11., Rogaška imela met za zmago

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Sixt Primorske je prvih 11 tekem rednega dela Lige ABA 2 zaključilo brez oddane točke. Po pravem trilerju je nazadnje v sredo v gosteh odpravilo še Rogaško. Slednja ni izkoristila meta za zmago in na koncu klonila s 74:75.

Tekmo v Rogaški Slatini je v primorski vrsti izvrstno začel Američan Lance Harris, ki je zadel prve tri mete za tri točke, s skupno 11 točkami pa bil eden najbolj zaslužnejših posameznikov za vodstvo svoje ekipe po prvi četrtini (20:17). Tigri za tem svoje igre niso nadgradili, temveč je njena raven v nadaljevanju krepko padla. V osmih minutah so namreč dosegli vsega šest točk, gostitelji pa so to izkoristili za pobeg na 30:26. Kljub temu so izbranci Jurice Golemca uspeli dovolj strniti svoje vrste, da so na glavni odmor odšli s točko prednosti (35:34), potem ko je sireno po ulovljeni odbiti žogi prehitel Marko Jagodić-Kuridža.

Izenačeni igri so bili zbrani gledalci priča tudi skozi celotno tretjo četrtino. Korak spredaj so vseeno vseskozi bili košarkarji Sixt Primorske, ki so na začetku zadnjih 10 minut še vodili z 61:57, nato pa se je Rogaški uspelo prebiti do preobrata. Na krilih razigranegaRashuna Davisa je v treh minutah napravila niz 11:0 in povedla z 68:61.

S prednostjo sedmih točk so Slatinčani povedli še pet minut in pol pred koncem tekme (70:63), nato pa je nasedli koprski voz naprej potegnil Marjan Čakarun. Hrvaški reprezentant je poskrbel za znižanje zaostanka na 67:70, slabe štiri minute pred zadnjim piskom sirene pa je za dokončno vrnitev v igro s trojko poskrbel Jagodić-Kuridža (70:70).

V preostanku tekme je Harris z dvema samostojnima prodoroma rezultat poravnal na 72. in 74. točki, v zadnjo minuto pa je Sixt Primorska vstopila s točko prednosti (75:74). Po zapravljeni žogi tigrov so domačini v zadnjih petih sekundah prišli do meta, a sta Harris in Čakarun družno dovolj dobro ovirala Miho Vašla, da njegov met izza polkroga ni zadel želenega cilja.

Harris je bil s 25 točkami najboljši strelec svoje ekipe (indeks 26), točko manj pa je ob osmih skokih dodal Jagodić-Kuridža. S statističnim indeksom 30 se je slednji še dodatno utrdil na vrhu lestvice najkoristnejših posameznikov regionalnega tekmovanja.

Po dveh zaporednih razburljivih gostovanjih na Štajerskem – v soboto so bili po velikem preobratu boljši od Šentjurja (88:94) – se primorski košarkarji vračajo v domačo dvorano, kjer bodo to soboto gostili ljubljansko Ilirijo. Dvoboj z zadnjeuvrščeno zasedbo Lige Nova KBm se bo začel ob 19. uri.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Tekma se je pričakovano končala z manjšo razliko. Čestitke fantom za zmago na vročem terenu v Rogaški Slatini, kjer je domača ekipa klonila prvič v sezoni Lige ABA 2. Ne glede na vse nam ne preostane drugega, kot da se vrnemo na treninge, nadaljujemo z delom in skušamo biti na naslednjih preizkusih še boljši.”

Lance Harris, košarkar Sixt Primorske:
“Postaja vse težje in težje, saj se ekipe vse bolj pripravljajo na nas. A to nam daje le še večji zagon. V Rogaški Slatini smo bili priča eni tistih norih tekem, na kateri si ena izmed ekip pribori nekaj točk prednosti, pa se nato druga vrne v igro in obratno. Uspeli smo ugnati tekmece na njihovem parketu, kar je lep dosežek.”

Liga ABA 2, 11. krog, 12.12.:
Rogaška – SIXT PRIMORSKA 74:75 (17:20, 17:15, 23:24, 17:16)
Sixt Primorska: Ferme, Harris 25, Čakarun 13 (3 blokade), Kosi, Zupan, Rožanc, Hodžić 4, Jagodić-Kuridža 24 (8 skokov), Vujasinović 2, Šiško 5 (9 podaj), Glas, Vončina 2.