Sixersi prevzeli pobudo; Denver odlično začel drugi krog končnice

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Sodeč po številnih medijskih naslovih po prvi tekmi serije med Philadelphio in Torontom, ki so jo relativno zlahka dobili slednji, se je ustvarjal vtis kot da Sixersi preprosto nimajo odgovora na arzenal Raptorsov in, da bodo Kanadčani nadzorovali ta dvoboj drugega kroga končnice. Na tovrstne zapise so 76ersi odgovorili najbolje kar se da in z zmago severno od meje prevzeli prednost domačega igrišča po dveh tekmah.

Pri Torontu je bil ponovno neustavljiv Kawhi Leonard, prav tako sta bila napadalno razpoložena Kyle Lowry in Pascal Siakam. A kaj, ko je trojec skupaj dal 76 točk, preostanek ekipe pa zgolj 13. Na drugu strani je prav tako strelsko razpoložen bil samo Jimmy Butler s 30 točkami, na koncu pa je prevladala trdnejša obramba gostov. Ti so vodili celotno srečanje, tudi že za 19 pik, a v samem zaključku tekme domačinom omogočili priključek. Priložnost za poravnavo izida je imel 10 sekund pred koncem Danny Green, a je zgrešil odprto trojko.

Na drugi tekmi je zmaga ostala doma – Denver Nuggets so slavili proti Portland Trail Blazers s končnim izidom 121:113 in vodijo 1:0 v seriji. Denver, ki že celo leto odlično igra doma, se za uspešen začetek serije lahko najbolj zahvali svojemu prvemu centru Nikoli Jokiću, ki je dosegel velikih 37 točk. Portland Trail Blazers tako niso znali unovčiti več dni počitka, ki so jih imeli napram Nuggetsom, ki so igrali sedem tekem s San Antonio Spurs. Naslednjo priložnost bodo imeli že čez dva dni.


Liga NBA sinoči

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers [1:1]
89:94
Leonard 35 in 6 asistenc, Siakam 21; Butler 30 in 11 skokov, Ennis 13.

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers [1:0]
121:113
Jokić 37, 9 skokov in 6 asistenc, Murray 23; Lillard 39 in 6 asistenc, Kanter 26.


Liga NBA jutri

Milwaukee Bucks – Boston Celtics [0:1] (02:00)

Golden State Warriors – Houston Rockets [1:0] (04:00)