Šiškov Bayern podpisal dve novi imeni

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Eno najprijetnejših presenečenj letošnje EvroligeBayern iz Münchna se je okrepil z dvema košarkarjema. To sta 34-letni James Gist, ki je nazadnje igral za Crveno Zvezdo in 31-letni D.J. Seeley, ki se na Bavarsko seli iz Španske Zaragoze.

206 cm visoki James Gist, ki se najbolje znajde na poziciji krilnega centra,  je svojo bogato kariero začel pri italijanski Bielli, igral pa še za Lokomotiv Kuban, Partizan, Fenerbahče, Malago, Panathinaikos in Crveno Zvezdo. Nazadnje je za Crveno Zvezdo v lanski sezoni Evrolige na 25 tekmah v 20 minutah dosegal 7 točk, 4,4 skoke ter 1,3 asistenc.

193 cm visoki D.J. Seeley, ki igra na poziciji branilca strelca, pa je svojo kariero začel v Srbiji pri Radničkem, igral pa še za Medi Bayreuth, Manreso, Bešiktaš, Gran Canario, Maccabi Tel Aviv, Lietuvos Rytas in nazadnje za Zaragozo. Nazadnje je v Evroligi igral v sezoni 2016/2017 za Maccabi, ko je na 26 tekmah v povprečno 20 minutah dosegal 7,3 točk, 2,3 asistenc in 2 skoka.

Bayern se je za sodelovanje zahvalil Malcolmu Thomasu, medtem ko se T.J. Brey seli na posojo v Zaragozo.
Bavacri za katere igra tudi slovenski junak Žan Mark Šiško bo jutri v sklopu 12. kroga v domačem Audi Domu gostil ruski Khimki.