Širitev Lige ABA, Partizan prvak? Čaka se Evroliga

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Nadaljujejo se ugibanja, kako se bo sklenila sezona v regionalni Ligi ABA. Koronavirus je prekinil tekmovanje krog pred koncem rednega dela, ko se je čakal 4. potnik za polfinale, dobili pa bi tudi dokončni odgovor o ekipah, ki bi zasedle 10., 11. in 12. mesto. Nič od tega, višja sila je vzela vse.

Zdravje ima prednost

“Vsi v klubu smo mnenja, da je položaj, v katerega je celoten svet potisnila pandemija koronavirusa, takšen, da bi se moralo tekmovanje zaključiti ta trenutek, ob tem pa končni zmagovalec ni pomemben. Enakega mnenja pa smo tudi, kar se tiče nadaljevanja sezone v Ligi ABA. V tem trenutku morajo biti vse misli usmerjene v zdravje ljudi, šport pa mora ostati v ozadju,“ je med drugim včeraj povedal Sani Bečirovič, športni direktor Cedevite Olimpije in dal vedeti, da je šport potisnjen v 2. plan.

Partizan prvak?

Kljub temu pa so predvsem v Srbiji pogoste debate o nadaljevanju Lige ABA oz. o končnem vrstnem redu. Današnji Mondo poroča, da so pred Ligo ABA veliki izziv, realni objektivni rešitvi pa dve: razveljavitev lige in registracija tekmovanja brez prvaka ali pa da se Partizan razglasi za prvaka. Glede spodnjega dela lestvice pa je po mnenju srbskih kolegov najbolj primerna rešitev širitev lige z Borcem in Splitem, morda celo MZT-jem.

Ob vseh teh scenarijih in ugibanjih pa je jasno – vodstvo Lige ABA bo počakalo na poteze/odločitve Evrolige, ki vodi obe najmočnejši evropski klubski tekmovanji.