Siniša Bilić še naprej v dresu LTH Castingsa

Rubrika: Liga Nova KBM

Izkušeni košarkar Siniša Bilić in LTH Castings sta obnovila dogovor, kar pomeni, da bo 9. najboljši strelec lanske sezone v Ligi Nova KBM tudi v prihajajoči sezoni branil barve škofjeloškega prvoligaša.

Siniša Bilić (202 cm, 1989) je pred lansko sezono predstavljal prvo okrepitev LTH Castingsa, tudi letos pa je eden tistih, ki so med prvimi potrdili nadaljnjo zvestobo klubu izpod Lubnika. Pred prihodom v Škofjo Loko je Bilić tri sezone prebil v Islandiji, v tujini je pred tem kar 5 sezon odigral na Slovaškem, eno tudi na Češkem. V Sloveniji je nastopal za Ptuj, Janče, Slovan, šoštanjsko Elektro in Rogaško.

»Vesel sem, da sem podaljšal sodelovanje z LTH Castingsom, saj gre za stabilen in urejen prvoligaški klub. Veseli me, da smo dobili dobrega izkušenega trenerja, ki bo znal delati z mladimi, mi starejši pa smo tukaj, da mu pomagamo,« se svoje vloge v ekipi dobro zaveda 34-letni Siniša, ki je dodal, da komaj čaka začetek nove sezone.

V lanski je na Podnu pustil odličen vtis in bil dolgo časa najboljši strelec Lige Nova KBM, kasneje pa je sezono zaključil s povprečjem 15,7 točke, 6 skokov in 1 pridobljeno žogo na tekmo. Strelsko najbolj uspešno je bilo za Bilića gostovanje v Podčetrtku, kjer je domačinom nasul 30 točk.