Silovit odgovor Bucksov; Warriorsi povedli z 2:0

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Po presenetljivem porazu v prvi tekmi serije so se Milwaukee Bucks v drugo pripravili bolje na obrambni zid Boston Celtics. Zidove se pač razbija z meti z razdalje in v tej prvini so Bucksi sinoči dominirali s 43-odstotnim metom za tri (20/47). Meti z razdalje posledično odprejo prostor pod obročem, kjer pa je najmočnješi njihov prvi mož Giannis Antetokounmpo. “Greek Freak” je bil prvi strelec tekme z 29 točkami, mogoče še pomembneje za Buckse pa je dejstvo, da sta imela dober strelski večer tako Khris Middleton (7/10 za tri) kot Eric Bledsoe (3/5 za tri.

Milwaukee je stopil na plin v drugem polčasu, tretja četrtina je domačinom pripadla s kar 21 točkami razlike (39:18). Pri Celticsih ni bilo nobenega posebej razpoloženega posameznika, še največ točk, 17, je prispeval Marcus Morris. Posebej slab strelski večer je imel Kyrie Irving (9 točk, 4/18 iz igre).

Na Zahodu so aktualni prvaki v seriji s Houston Rockets povedli z 2:0. Rocketsi so znova zadeli več trojk kot domačini, a več kot očitno zgolj ta prvina ne bo zadostovala za zmago proti Golden State Warriors. Strelski obračun na Zahodu sta spet vodila Kevin Durant in James Harden. Slednji je v pri četrtini tekme dobil udarec v oko in nato skozi celotno srečanje kazal znake nelagodja. Na drugi strani si je prst poškodoval Steph Curry, a se nato vrnil nazaj na parket. Serija se zdaj seli v Teksas, tretja tekma je ‘must-win’ za Houston, če želijo še upati na krono prvaka lige NBA.


Liga NBA sinoči

Milwaukee Bucks – Boston Celtics [1:1]
123:102
Antetokounmpo 29 in 10 skokov, Middleton 28; Morris 17, Brown 16.

Golden State Warriors – Houston Rockets [2:0]
115:109
Durant 29, Thompson 21; Harden 29, Paul 18.


Liga NBA jutri

Denver Nuggets – Portland Trail Blazers [1:0] (03:00)