Šiberle in KK Škofja Loka še naprej z roko v roki

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Enaintridesetletni Jaka Šiberle še naprej ostaja trener večjega dela mlajših moških selekcij v Košarkarski šoli KK Škofja Loka.

Nekdanji košarkar tako mlajših kot tudi članske zasedbe KK Škofja Loka, zdaj že dolgoletni trener, Jaka Šiberle bo tudi v prihodnji sezoni igral izjemno pomembno vlogo pri razvoju mladih košarkarjev v Škofji Loki.

Košarkarska šola se širi

31-letni Škofjeločan bo opravljal vlogo vodje košarkarske šole KK Škofja Loka, ki se s tem letom širi tudi v Železnike: “Vesel sem, da smo se s klubom dogovorili o podaljšanju sodelovanja. Verjamem da bomo letos v košarkarski šoli, s sodelovanjem z ostalimi trenerji, naredili še korak naprej in omogočili našim članom še bolj zanimiv, zabaven in predvsem kvaliteten letni program,” je ob obnovitvi sodelovanja spregovoril Šiberle.

Leta 2015 je postal državni prvak

Šiberle vlogo trenerja v KK Škofja Loka opravlja že več let, največji uspeh na trenerski klopi pa mu je uspel v sezoni 2014/15, ko je s selekcijo LTH Castings U13 postal državni prvak in pokalni podprvak. Šlo je prav za tisto generacijo košarkarjev, ki je v nedeljo v Grčiji v dresu z državnim grbom osvojila 3. mesto na mladinskem evropskem prvenstvu. Šiberle prav tako sodeluje pri selekcioniranju na KZS.