Šesta zaporedna zmaga za Kokoškova in Trifunoviča, tokrat padel CSKA

Rubrika: Evroliga

Turški Fenerbahče naših zlatih trenerjev Igorja Kokoškova in Rada Trifunoviča je v zadnjem obdobju ujel odlično formo. Tokrat so v sklopu 21. kroga Evrolige prišli do gostujoče zmage proti prvouvrščenemu CSKA-ju z rezultatom 83:89 in tako dosegli šesto zaporedno zmago v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Duet Kokoškov-Trifunovič ima po slabem začetku sezone tokrat sladke skrbi, saj je ekipo ta teden okrepil bivši NBA-jevec Kyle O’Quinn, ob enem pa so tudi rezultatsko ujeli pravo formo.

Baskonia našega Zorana Dragića, pa je presenetljivo prišla do poraza v domači Fernando Buesa Areni proti nemški Albi z rezultatom 77:84. Zoki je tekmo končal pri 8 točkah in 1 asistenci. Baskonia je nekoliko padla v zadnjem času in je z 9 zmagami in 12 porazi na 13. mestu.

Abaligaški predstavnik v Evroligi, Crvena zvezda, pa je v domači dvorani gostila Barcelono. Po ponedeljkovi zmagi proti Realu so tokrat izgubili z rezultatom 60:72. Na igrišča so se po nekaj tedenskih odsotnostih vrnili Zvezdin Jordan Loyd in Barcelonina Nikola Mirotić in Brandon Davies.

Evroliga, 20. krog, 22.1.2021
Cska – FENERBAHČE 83:89
Crvena zvezda – BARCELONA 60:72
ŽALGIRIS – Olympiakos 81:79
Baskonia – ALBA 77:84

Slovenec v Evroligi:
Zoran Dragić (Baskonia) – 18 minut, 8 točk, 1 podaja