SENZACIJA: Grosuplje prizadejalo prvi poraz Krki v sezoni!

Rubrika: Liga Nova KBM

Košarkarji Grosbasketa so v 2. kolu Lige Telemach presenetljivo z 80:75 premagali petkratne državne prvake iz Novega mesta. Teu Hojču, zadnji dve leti je vodil mladinski pogon Krke, je tako na prvi uradni tekmi v vlogi članskega trenerja uspel veliki skalp.

foto: kzs.si
foto: kzs.si

Varovanci Aleksandra Džikića, ki tokrat na parket niti za sekundo ni poslal daleč najboljšega posameznika Malcolma Armsteada, so v tej sezoni sicer že premagali Union Olimpijo, Cedevito, Partizan in Metalac, zato je poraz še toliko bolj šokanten.

Ker se je Krka odpovedala sodelovanju v evropskih pokalih, je bil to za Novomeščane prvi nastop v prvem delu Lige Telemach v zadnjih štirih sezonah. In kot je pred začetkom tekmovanja opozoril trener Aleksander Džikić, bodo sodelovanje uspešno prestali le ob maksimalno zavzetem pristopu.

Tokrat ga niso pokazali, verjetno tudi zato, ker se jim je na drugi strani zoperstavilo le sedem igralcev, kolikor jih je imel na voljo trener Grosbasketa Teo Hojč. Ti so prikazali zgledno borbenost in voljo do uspeha ter na koncu zasluženo slavili.

Zaostajali so le na začetku tekme (2:11), nato pa so vzpostavili ravnotežje in tega držali do zaključka. Ko je Krka, za katero zaradi prehlada ni igral organizator igre Malcolm Armstead, na začetku zadnje četrtine povedla z nekaj koši razlike, je kazalo na pričakovan uspeh, toda Grosbasket se ni vdal.

Tri minute pred koncem so domačini povedli s 65:62, nato s 67:63, senzacija pa je postala realnost, ko je slabo minuto pred koncem Jasmin Hukić zgrešil dva prosta meta. Pri izidu 72:66 so imeli gostitelji odprto pot do zmage, ki so jo prehodili zanesljivo in zasluženo.

Liga Telemach, 2. krog, 15.10.

GROSBASKET – Krka 80:75 (16:13, 16:20, 19:19, 29:23)
(Trampuš 21, 8 skokov in 6 podaj, Tomič 20, 7 skokov in 6 podaj, Ž, Zagorac 17 in 11 skokov; Rojc 20, Hukić 12, Wangmene 8 in 8 skokov)

Sobota, 18. oktober: 
19:00, Rogaška – Tajfun (spletni prenos)
19:00, Helios Suns – Šenčur
19:00, Zlatorog – Portorož
20:00, Elektra Šoštanj – Maribor