Šentjur se je mučil z Ilirijo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Šentjurja, ki so Ligo Nova KBM za obstanek začeli z najboljšim izkupičkom, so v prvi tekmi pred domačimi gledalci v zaključku tekme prišli do zmage. Tekma je bila napeta od samega začetka, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu in imeli kar precej nihanj v igri.

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK, 1. krog, 2.3.
ŠENTJUR
– Ilirija 71:67 (19:15, 20:19, 17:17, 15:16)
Pešić 15 (8 skokov), Čigoja 11, Woolridge in Konjević (9 skokov, 8 podaj) 10; Williams 17, Stopar 14, Germ in Gabrovšek 11

Košarkarji Šentjurja, ki so Ligo Nova KBM za obstanek začeli z najboljšim izkupičkom, so v prvi tekmi pred domačimi gledalci v zaključku tekme prišli do zmage. Tekma je bila napeta od samega začetka, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu in imeli kar precej nihanj v igri. V drugi četrtini so domači izkoristili strelsko sušo košarkarjev Ilirije ter po prednosti s prve četrtine (19:15) prišli do vodstva z 31:25. Domači so v 15. minuti povedli za 13 točk (38:25) vendar so gostje do polčasa prednost znižali na vsega pet točk.

Izenačen tretji del so za malenkost dobili košarkarji Šentjurja, ki so odločilni korak do zmage naredili na začetku zadnje četrtine. Takrat so prišli do vodstva za sedem točk vendar so gostje z agresivno obrambo in po trojki razpoloženega Larryja Williamsa tri minute pred koncem prišli do dveh točk zaostanka (65:63). Emir Ahmedović je po dveh uspešno izvedenih prostih metih zvišal prednost na štiri, Aljaž Stopar je s štirimi zaporednimi točkami Ilirijo držal v igri za zmago, nato pa je Davor Konjević z uspešnima prostima metoma v samem zaključku tekme prinesel zmago Šentjurju.

Pri domačih je Miloš Pešić dosegel 15 točk in vpisal 8 skokov, Čigoja jih je prispeval 11. Davor Konjević je bil na koncu blizu trojnemu dvojčku, v statistiko je vpisal 10 točk, 9 skokov in 8 podaj. Pri Iliriji je Larry Demetrius Williams dosegel 17 točk, Aljaž Stopar jih je dodal 14.

Šentjur bo naslednjo tekmo igral v gosteh proti Zlatorogu, košarkarje Ilirije pa čaka gostovanje v Šenčurju.

Izjavi trenerjev po tekmi
Jakša Vulić, trener Šentjurja:
”Pri tej zmagi sem lahko zadovoljen samo s točkama, ki smo ju osvojili. Glede na dogovore pred tekmo je bilo spoštovanega bolj malo. Preveč je bilo individualnih rešitev, žoga je krožila prepočasi in imeli smo preveč izgubljenih žog, ki so gostom omogočile, da so se nevarno približali.”

Saša Dončić, trener Ilirije:
”Še enkrat smo s Šentjurjem igrali tekmo na žogo in še enkrat potegnili kratko. Najbolj me veseli, da je odlično odigral 16-letni Stepan Dmitrievič Gontar, za katerega je bila to prva članska tekma.«

ŽE ODIGRANO
Petek, 1. marca
ZLATOROG : ŠENČUR GGD 71:81 (21:21, 17:17, 17:25, 16:18)

Barič 26 (5 skokov), Gant  11, Rojc 10; Rizvić 17, Pavić 16 (6 skokov), Murić 15 (9 skokov)