Šentjur prekinil črn niz, ki je trajal od maja 2016 in napredoval v finale pokala Spar

Rubrika: Pokal Spar

Košarkarji Šentjurja so prvi finalisti zaključnega turnirja Pokala Spar. Na Kodeljevem v Ljubljani so v polfinalu premagali Rogaško s 101:94, v finalu v nedeljo ob 20.30, pa jih čaka zmagovalec dvoboja med Krko in Cedevito Olimpijo. Za Šentjur je to prva uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja. Rogaško so pomagali prvič po 12 zaporednih porazih, zadnja zmaga pred sobotno pa datira v maj 2016!

20. POKAL SPAR – POLFINALE
ŠENTJUR – ROGAŠKA 101:94 (23:25, 24:26, 24:13, 30:30)
Šentjur: Habat 5, Špan 15, Đapa 19, Tabak 2, Samac 23, Ledl 2, Nemanič 5, Mitrović 14, Ahmedović 16.
Rogaška: Vujačić 18, Nichols 26, Zupan 15, Gabrovšek 13, Šantelj 15, Igrutinović 2, Blackshear 5.

Šentjur je prvi finalist zaključnega turnirja pokala Spar. Na Kodeljevem v Ljubljani je premagal Rogaško s 101:94. V finalu v nedeljo ob 20.30 se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Krko in Cedevito Olimpijo.
Za Šentjurčane, državne prvake 2014/15, bo to prvi nastop v finalu pokala Spar, potem ko so trikrat že igrali v polfinalu, ter priložnost, da postanejo sedma ekipa s pokalno lovoriko v svojih vitrinah.
Šentjur se je zasluženo uvrstil v finale, saj je bil po izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju bolj zbran in napadalno zelo natančen. Hkrati se je dobro pripravil na tekmeca, ta je bil vidno utrujen po polfinalnem nizu Lige Nova KBM, ki ga je v tem tednu igral v Krko.
Izbranci trenerja Aleša Pipana so Rogaško premagali po dvanajstih zaporednih porazih; nazadnje so jo ugnali leta 2016. Ključne točke v končnici, ko se je Rogaška približala na 85:82, je dosegel Jure Špan. Najprej je zadel trojko, nato še koš s polaganja in Šentjur v 37. minuti vrnil v vodstvo 90:84, ki ga do konca ni več izpustil iz rok.
Špan je dosegel 15 točk, trije igralci Šentjurja pa so jih zbrali še več. Domagoj Samac jih je dosegel 23, Dalibor Đapa 19, Emir Ahmedović pa 16. Pri Rogaški je znova izstopal David Nichols s 26 točkami.

Izjave po tekmi:

Jure Špan, igralec KK Šentjur:
”Mislim, da smo dokazali, da si zaslužimo biti na zaključnem turnirju Pokala Spar. Prikazali smo dobro borbo, veliko željo doseči zmago in zasluženo po dolgem času premagali zelo dobro ekipo Rogaške. Že pred tekmo smo imeli načrt biti agresivni na vsaki žogi, zasluženo pa smo zmagali predvsem zaradi boljšega skoka. Finale je za nas velika nagrada in tudi na finalno tekmo se bomo dobro pripravili in uživali v njej.”

Aleš Pipan, trener KK Šentjur:
“Čestitke mojim igralcem, pokazali smo, da znamo igrati dobro košarko. V prvem polčasu smo hitro prišli v zaostanek, nato pa smo lovili tekmeca. V drugem polčasu smo strnili vrste, igrali boljšo obrambo in bili hrabri ter konkretni v napadu in zato prišli v vodstvo, ki smo ga dobro držali do konca tekme. Še enkrat čestitke fantom, katerim je finale Pokala Spar nagrada za težko sezono, ki smo jo imeli vsi skupaj. V finalu bomo uživali v košarki!”

Leon Šantelj, kapetan KK Rogaška:
”Mi smo se korektno borili, saj smo bili po napornem ritmu polfinalne serije v državnem prvenstvu, Šentjur pa je bil v rahli prednosti, ker je bil bolj svež, čeprav to ni izgovor za končni rezultat tekme. Šentjurju čestitam za zasluženo zmago in uvrstitev v finale pokalnega tekmovanja. S sezono smo zadovoljni, saj smo se na prav vsaki tekmi borili do konca naših moči.”

Damjan Novaković, trener KK Rogaška:
”Tekmo smo želeli nekako tako, z 20% baterije na telefonu, kasneje pa smo doživeli popoln energetski razpad. Polfinalna serija v državnem prvenstvu nam je pobrala zadnje atome moči in to je poglavitni vzrok za naš današnji poraz.”