Šenčurju enka, Šentjur in Zlatorog odločata v torek!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V Ligi za obstanek so košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur premagali Šentjur in si priigrali prvo mesto ter četrtfinalno vstopnico.

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK
8. kolo
Sobota, 20. april
ŠENTJUR : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 85:96 (
28:23, 21:19, 15:30, 21:24)
Woolridge 26 (5 podaj), Konjević 19, Ahmedović 13 (9 skokov); Pavić 21 (8 skokov), Rizvić 19 (6 skokov), Kralj 14

Gorenjci so si z zmago proti Šentjurju priigrali tudi četrtfinalno vstopnico in bodo najverjetneje Ligo za obstanek končali na prvem mestu, v končnici pa jih tako čaka boj z drugouvrščeno ekipo Lige za prvaka.

Domačini so v uvodnih minutah prevzeli pobudo in po prvi četrtini vodili za pet točk, njihova prednost pa je pred velikim odmorom znašala 7. V prvem polčasu je pri Šentjurju odlično igral Royce Amir Woolridge, ki je 20 od svojih 26 točk dosegel v tem delu tekme. Gostje so z odmora prišli odločnejši, izkušeni igralci Pavić, Murić in Rizvić so kot ponavadi prevzeli pobudo in zmanjšali zaostanek Šenčurja. Smiljan Pavić je bil v tretji četrtini najzaslužnejši za preobrat, strelsko pa sta mu na pomoč priskočila še Ramo Rizvić in David Kralj. Kar šest igralcev Šenčurja je na koncu preseglo mejo desetih točk, kar je bilo dovolj za končni uspeh in zasluženo uvrstitev v končnico.

V zadnjem kolu Šentjurčane čaka še obračun z Zlatorogom, ki bo odločal o tem, katera ekipa bo tekmovanje nadaljevala v četrtfinalu proti Sixt Primorski. Tekma je na sporedu v torek, 23. aprila, ob 19. uri. Gorenjce pred nadaljevanjem tekmovanja čaka le še formalni obračun z Ilirijo, ki bo prav tako v torek, 23. aprila.

Izjavi trenerjev po tekmi
Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Žal nismo zdržali vse tekme, saj nam je proti koncu začelo zmanjkovati moči. Pozna se, da nam manjkajo poškodovani igralci. Za uvrstitev v končnico sedaj šteje le zmaga v Laškem, kjer bomo šli na vse ali nič.”

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur:
“Lovili smo se skoraj ves prvi polčas in delali preveč napak, preden nam je igra le stekla. Končnica je vendarle tu in zelo smo zadovoljni.«