Šenčur na krilih Rizvića porazil Krko

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

 V zaostali tekmi 7. kola Lige Nova KBM sta se v Šenčurju srečali domača ekipa in gostujoče moštvo Krke. Šenčur je razveselil domače navijače in zmagal, domači trener Konstantin Subotič pa je na klopi Gorenjcev debitiral z zmago.

Liga Nova KBM, 7. krog, 2.1.
ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA – Krka 90:86 (19:21, 28:25, 24:17, 19:23)
Rizvić (7 skokov) 20, Pavković (6 asistenc) in Murić 17; Lalić 16, Marinelli (7 asistenc) 12, Bratož 11

V zaostali tekmi 7. kola Lige Nova KBM sta se pomerila Šenčur in Krka. Šenčurjani so po 11. kolu zamenjali trenerja, na mesto Radeta Mijanovića, ki je bil zamenjan po domačem porazu v zadnjem kolu proti zadnjeuvrščeni Iliriji, so ustoličili Konstantina Subotiča. Drugouvrščeni Novomeščani so bili v boju s Šenčurjem favoriti, tudi zaradi niza štirih zmag, a tokrat jim je spodletelo, tako da so doživeli tretji poraz. V izenačeni tekmi je bil v končnici spretnejši Šenčur, ki je prekinil niz dveh porazov in prišel do pete zmage v sezoni. Novomeščani so bili v prvem polčasu večinoma v ospredju, vodili tudi za osem točk, bolj ali manj pa sta bili ekipi skupaj. V tretji četrtini so pobudo prevzeli gostitelji, ki so se prav tako oddaljili, tudi za devet točk, a na začetku zadnje četrtine so Novomeščani razliko izničili. Sledile so izenačene minute, v zadnji minuti pa je Uroš Zadnik s prostima metoma poskrbel za prednost domačih z 90:84, 29 sekund pred koncem, kar je bil dovolj velik zalogaj za zmago Šenčurja.

Pri domačih so prednjačili Ramo Rizvić z 20 točkami, sedmimi skoki in petimi podajami ter Dino Murić in Miljan Pavković, ki sta dosegla po 17 točk. Pri Krki je Jure Lalić dosegel 16 točk.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Konstantin Subotič, trener Šenčurja:
“Kar precej napak je bilo pri obeh ekipah. Vidi se, da so bili prazniki. Sicer pa zelo korektna in poštena igra Krke. Mi smo imeli veliko energije in zaradi te dodatne borbenosti smo prišli do zaslužene zmage.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Preslabi smo bili v obrambi kot tudi v skoku. Enostavno smo bili premehki, da bi lahko zmagali. Šenčur je odličen nasprotnik, kar je nedvomno tudi pokazal. Kar nekajkrat smo pustili odprte napačne igralce pri metu za tri točke in tudi zato nismo uspeli narediti preobrata.”