Šenčur do pomembne zmage v Novem mestu

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Šenčurja so v prvi tekmi 16. kola Lige Nova KBM v gosteh premagali Krko. V sobotni tekmi bodo Hopsi gostili Sixt Primorsko, v nedeljo bosta na sporedu tekmi med Ilirijo in Šentjurjem ter Helios Sunsi in Rogaško. V ponedeljek se bosta v zadnji tekmi kola pomerili ekipi Petrol Olimpije in Zlatoroga, ki si jo bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Liga Nova KBM, 16. krog, 31.1.
Krka – ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 77:85 ( 17:16, 14:26, 20:21, 26:22
Cinac 15, Lalić in Mavra 12 (7 podaj); Popadić 22 (7 podaj), Rizvić 21 (6 podaj in 6 skokov), Murić 18 (10 skokov)

Novomeščani so v prvi tekmi 16. kola Lige Nova KBM pred domačimi gledalci gostili ekipo Šenčurja. Uvod v tekmo je pripadel domačim, ki so hitro povedli z delnim izidom 12:4. Gostje so nato z odlično ekipno igro že pred koncem prve četrtine gostitelje ujeli in do polčasa prednost tudi povečali. V začetku tretje četrtine so Marko Popadić, Ramo Rizvić in Dino Murić še naprej zanesljivo igrali v napadu in polnili koš Krke. Razlika je narasla celo na 31:45 in nekaj kasneje na 38:45. V zadnji del tekme se je Krka podala z zaostankom 11 točk. Dino Cinac, s sedmimi zaporednimi točkami in koš Žige Fifolta pa sta v zadnjem delu vrnila upe Krki, ki se je najprej približala na štiri točke zaostanka, Cinac pa je dobrih pet minut pred koncem znižal celo na 65:67. V nasprotju z željami domačih navijačev pa Krka ni zmogla preobrata. Predvsem Murić in Popadić sta bila najbolj zaslužna za izid 59:69 in nekaj kasneje za 71:80. Krka se je nato še enkrat približala na štiri točke, zmagovalca pa je odločil Popadić, ki je najprej zadel trojko, nato pa 39 sekund pred koncem še prosta meta za vodstvo Šenčurja z devetimi točkami.

Najučinkovitejši pri Krki je bil s 15 točkami Cinac, za Šenčur jih je Popadić dosegel 22, Rizvić 21 in Murić 18, ki je temu dodal še 10 skokov.

Krko že sredi tedna čaka zaostala tekma 13. kola na Polzeli, konec tedna pa gostovanje v Rogaški. Šenčur bo konec tedna doma gostil Hopse.

Izjavi trenerjev po tekmi

Simon Petrov, trener Krke: 

‘’Čestitke Šenčurju za zasluženo zmago. Bili so dovolj suvereni, mi pa nismo bili pravi.’’

Konstantin Subotić, trener Šenčurja: 

‘’Zavedali smo se, da gre za težko gostovanje in, da je Krka zelo dobro moštvo. Od pete minut dalje, ko smo prebili začetno tremo, smo dobro nadzirali žogo, kar je bil tudi glavni cilj pred tekmo. Prikazali smo veliko odločnosti, zmaga pa je nagrada za moštveno igro. Čestitke mojim fantom in gremo naprej.’’