Selektor Trifunović izbral za Ukrajino in Latvijo

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Selektor slovenske članske reprezentance Rado Trifunović je na novinarski konferenci razkril seznam 13 košarkarjev, ki se bodo v ponedeljek zbrali na pripravah za tekmi 5. cikla kvalifikacij za SP. Slovence najprej v četrtek, 29. novembra čaka gostovanje v Ukrajini, v nedeljo, 2. decembra pa se bodo v Stožicah pomerili z Latvijo. Vstopnice za Telemachov spektakel so že na voljo.

Reprezentanca se bo v ponedeljek zbrala v Ljubljani ter na priprave odpotovala v Čatež. Pred sredinim odhodom v Ukrajino bo opravila tri treninge. Trifunovićeve izbrance dvoboj v Zaporožju čaka v četrtek, 29. novembra, ob 18. uri po slovenskem času. Po povratku v domovino pa se bo #mojtim v Ljubljani v nedeljo, 2. decembra, ob 17. uri pomeril še z Latvijo.

Na lestvici kvalifikacijske skupine I Slovenci zasedajo šesto mesto z dvema zmagama in šestimi porazi. Ukrajinci so v dosedanjem delu zbrali po štiri zmage in poraze, Latvijci pa so petkrat zmagali in trikrat izgubili.

Vstopnice za Telemachov spektakel proti Latviji so že na voljo. V predprodaji (do 1. decembra 2018, do 23.59) je cena vstopnic 10,00 EUR za tribuni B in D ter 14,00 EUR za tribuni A in C, na dan tekme pa je redna cena 18,00 EUR. Prav tako je KZS pripravila tudi paket 3+1, kjer je samo v predprodaji cena 7,50 EUR (tribuni B in D) in 10,50 EUR (tribuni A in C). Posebna ugodnost velja za vse člane skupnosti Navijači #mojtim.
Radovan Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
Za peti cikel kvalifikacij smo na seznam uvrstili trinajst igralcev. Od našega zadnjega druženja ni večjih sprememb. Resda tokrat ne moremo računati na Gašperja Vidmarja, s katerim smo se po pogovoru odločili, da tokratno reprezentančno akcijo izpusti, Saša Zagorca, ki želi priložnost ponuditi mlajšim igralcem, ter Luke Rupnika, ki ima poškodovano tetivo. V postavo bomo še naprej uvrščali mlade košarkarje. Pred nami sta dve zahtevni tekmi in ne glede na močno pomlajeno reprezentanco ter trenutno stanje na lestvici, bomo obe tekmi odigrali na zmago. Motiv je velik in upam ter verjamem, da se bomo prikazali v dobri luči.

Edo Murić, kapetan slovenske moške članske reprezentance:
Veliko časa za priprave ravno ne bomo imeli. V treh treningih čudežev ravno ne moreš narediti. Upam, da bodo vsi povabljeni fantje na zbor prišli zdravi in pripravljeni, da pustijo srce na parketu. Lahko obljubim, da bomo na igrišču dali svoj maksimum. Gremo iz tekme v tekmo in skušamo narediti ter iztržiti največ kar se da.