Selektor Trifunović in direktor Likar v Španijo

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Selektor moške članske reprezentance Radovan Trifunović ter reprezentančni direktor Matej Likar se odpravljata na delovni obisk v Španijo, kjer se bosta v prihodnjih dneh sestala s slovenskimi reprezentanti, ki si kruh služijo v tamkajšnjih klubih.

 

Luki Rupniku, Vlatku Čančarju, Jaki Blažiču in Klemnu Prepeliču bosta predstavila reprezentančni program za obdobje po končanih kvalifikacijah za SP oziroma bližajočih se kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021 ter morebitnih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah. Hkrati bosta obiskala tudi mlade slovenske upe v Španiji in si na delu ogledala Žigo Samarja, Dana Duščaka, Urbana Klavžarja in Sergeja Macuro.

Delovni obisk bosta izkoristila tudi za srečanje z Jako Lakovičem ter nekaj pogovorov s predstavniki klubov v katerih igrajo naši košarkarji. Žal se bosta med obiskom v Španiji zgrešila z Jurijem Macuro, ki v teh dneh v domovini sanira poškodbo kolena.

Trifunović in Likar se v Slovenijo vračata 11. februarja, reprezentančne kandidate za zadnji kvalifikacijski cikel za SP in tekmi proti Turčiji in Ukrajini pa bo selektor razkril na novinarski konferenci 14. februarja.

Radovan Trifunović, selektor moške članske reprezentance:
”Po koncu kvalifikacij za svetovno prvenstvo moramo pogled in misli hitro optimistično usmeriti proti novim tekmovanjem, ki so pred nami. Prvi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021 se začenja že v novembru, v primeru povabila nas prihodnje leto čakajo kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah. Z nekaterimi fanti, ki igrajo v Španiji se že nekaj časa nismo videli in prav je, da jih z direktorjem reprezentance Matejem Likarjem obiščeva in se pogovorimo o februarski akciji ter izmenjamo mnenja o reprezentančnem obdobju, ki bo na sporedu kaj kmalu. Prav tako se veselim, da se bomo srečali tudi z mladimi fanti, ki so se v Španiji odlično znašli.”

Vsi smo košarka!

Ob zaključku kvalifikacij za svetovno prvenstvo se reprezentanti in Košarkarska zveza Slovenije za vso podporo še posebej zahvaljujejo mladim košarkarjem. Tako so vsi košarkarski klubi, člani KZS, prejeli po 20 oziroma 10 brezplačnih vstopnic, ki jih bodo razdelili med svoje mlade člane. Ker pa bi košarkarski javnosti radi pokazali, da pesti za naše košarkarje držijo vse generacije – tako najmlajši navijači, kot tudi tisti nekoliko starejši – je Košarkarska zveza Slovenije v sodelovanju s Skupnostjo socialnih zavodov Slovenije na tekmo brezplačno povabila tudi stanovalce domov za starejše.

Vstopnica za tekmo z Ukrajino do 18. februarja le 5 €

Z izjemno gesto za najbolj zveste navijače slovenskih košarkarskih reprezentanc se je izkazala Nova KBM, ki ob začetku prodaje vstopnic krije polovico cene vsake vstopnice. Tako je vse do vključno ponedeljka, 18. februarja cena posamezne vstopnice za zeleni ring namesto rednih 10 €, zgolj 5 evrov.

Skupnost Navijači #mojtim na tekmo brezplačno

Posebne ugodnosti so deležni člani skupnosti Navijači #mojtim, saj bodo prav vsi, ki so že zvesti podporniki slovenske košarke prejeli brezplačno vstopnico. Le to pa si lahko zagotovi tudi prvih 300 novih navijačev, ki se bodo med 28. januarjem in 18. februarjem včlanili v skupnost Navijači #mojtim. Vse informacije o članstvu najdete na http://www.kzs.si/izbericlanstvo, osnovno članstvo pa je brezplačno.

VSE O PRODAJI VSTOPNIC ZA TEKMO SLOVENIJA : UKRAJINA