Selektor Sekulić pohvalil igralce in misli usmeril proti današnji tekmi proti BiH

Rubrika: Reprezentanca

 #mojtim je pričakovano prišel do druge zmage na evropskem prvenstvu v Kölnu. Po uvodnem uspehu proti Litvi je bil danes prepričljivo boljši od Madžarske s 103:88. V nedeljo ob 17.45 uri sledi dvoboj proti Bosni in Hercegovini. Tudi to tekmo boste lahko spremljali na POP TV.

EVROPSKO PRVENSTVO 2022
SKUPINA B, 2. kolo

Sobota, 3. september 2022
Köln – Köln Arena
MADŽARSKA : SLOVENIJA 88:103 (60:88, 33:54, 16:29)

Strelci za Slovenijo: G. Dragić 5, Samar, Rupnik 3, Nikolić 6, Prepelič 14, Murić 11 (5 skokov), Tobey 2 (6 skokov), Blažič 11, Dimec 11, Z. Dragić 9, Čančar 11 (6 skokov), Dončić 20 (7 skokov in 7 podaj).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
IZIDI IN LESTVICE EVROPSKEGA PRVENSTVA 2022

Slovenija je zabeležila enajsto zaporedno zmago na evropskih prvenstvih – nazadnje je izgubila v Lillu 12. septembra 2015 v osmini finala proti Latviji. To je bila hkrati tretja tekma na EP z več kot 100 doseženimi točkami; oba prejšnja primera sta iz 2017 (Islandija, Latvija).

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Nalogo proti na papirju najslabši reprezentanci v skupini je opravila rutinirano. Selektor Aleksander Sekulić je lahko delno odpočil nosilce igre, enakomerno razdelil minutažo med vseh dvanajst igralcev in tako privarčeval nekaj moči za težje dvoboje v prihodnjih dneh, ki bodo odločali o najvišjih mestih v skupini.

Slovenija je tekmo odprla z vodstvom 18:2 (6. minuta), v prvem polčasu je prišla do 24 točk naskoka, največja razlika pa je bila trideset točk.

Luka Dončić je igral dobrih 19 minut in dosegel 20 točk (met 8:11, trojke 3:6) ter po sedem skokov in podaj (indeks 26). Klemen Prepelič je prav tako v 19 minutah zbral 14 točk (trojke 4:9), štirje igralci pa so vpisali po enajst točk.

Žiga Dimec (met 5:8) je ob tem ujel štiri žoge, Edo Murić (met 3:7) je imel pet skokov, Jaka Blažič (trojke 3:6) je vseh enajst točk dosegel v prvem polčasu, Vlatko Čančar pa je imel najvišjo minutažo (28 minut, met 4:6) in bil s šestimi skoki drugi skakalec Slovenije.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance:
”Tekmo smo začeli podobno kot proti Litvi, se pravi zbrano, fokusirano in seveda brez podcenjevanja. Všeč mi je bila reakcija igralcev, posledica zavzete igre pa je bila visoka razlika že v prvem polčasu. Lahko smo razdelili minutažo med vse igralce, odpočili glavne adute, saj nas že čez 20 ur čaka nova tekma. Prepričan sem, da bo tudi proti BiH odziv igralcev enak, saj nas čaka močan nasprotnik, ki ima odlične posameznike in dobro kemijo v ekipi.”

Zoran Dragić, slovenski reprezentant:
”Tako kot slovenska javnost smo tudi mi pričakovali zmago. Šli smo stoodstotno v tekmo, saj smo vedeli, da smo se pred kratkim opekli proti Madžarski in napake nismo želeli ponoviti. Rutinirano smo prišli do zmage. Ves čas smo nadzorovali rezultat in dogajanje na parketu. Tekma proti BiH bo zelo pomembna in zahtevna. BiH ima kakovost, kar je dokazala danes proti Nemčiji, je disciplinirana in potrpežljiva v napadu, hkrati pa fizično močna. Igrati moramo maksimalno zbrano.”

Jaka Blažič, slovenski reprezentant:
”Pristop je bil pravi. Tekmeca smo vzeli resno in si že v prvi četrtini priigrali dovolj visoko prednost, da so lahko v nadaljevanju zaigrali vsi igralci. Čim prej moramo pozabiti to tekmo, saj nas v nedeljo ob 17.45 čaka precej bolj zahteven tekmec, ki igra samozavestno in zelo čvrsto. Tekma proti Bosni in Hercegovini bo za nas pravi test.”

Drugi tekmi skupine B sta se končali z zmago Nemčije 92:82 nad Bosno in Hercegovino ter Francije  77:73 nad Litvo. Po dveh kolih imata ne lestvici Nemčija in Slovenija stoodstotni izkupiček, Bosna in Hercegovina ter Francija sta pri zmagi in porazu, Litva in Madžarska pa še nista okusili slasti zmage.

V nedeljo ob 17.45 uri #mojtim čaka tekma z Bosno in Hercegovino. Proti slednji je slovenska reprezentanca na štirinajstih tekmah zbrala enajst zmag. Zadnji medsebojni dvoboj pa sega že v daljno leto 2013, ko je #mojtim v pripravah na domače evropsko prvenstvo zmagal 70:54.

Po vikendu v ponedeljek sledi drugi dan premora, za konec skupinskega dela pa se bodo Slovenci pomerili še z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7. september, 17.15).