Selektor Sekulić po Nemčiji: “Bili smo zbrani, borbeni, razpoloženi v napadu, tako da smo s tem prebrodili nekatere napake!”

Rubrika: Reprezentanca

Košarkarji Slovenije so v četrtem nastopu na evropskem prvenstvu v Kölnu zabeležili tretjo zmago. Po spodrsljaju proti Bosni in Hercegovini so pred več kot 18.000 gledalci v Köln Areni – med njimi 2000 Slovencev – premagali Nemčijo z 88:80. Za konec nastopov v skupinskem delu se bo #mojtim v sredo ob 17.15 uri pomeril še s Francijo. Tekmo boste lahko spremljali na POP TV.

EVROPSKO PRVENSTVO 2022
SKUPINA B, 4. kolo

Torek, 6. september 2022
Köln – Köln Arena
NEMČIJA : SLOVENIJA 80:88 (55:61, 36:44, 14:21)

Strelci za Slovenijo: G. Dragić 18, Nikolić 2, Prepelič 9, Murić 1 (6 skokov), Tobey 10 (8 skokov), Blažič 7, Dimec, Z. Dragić 3, Čančar 2 (6 skokov), Dončić 36 (10 skokov in 4 podaje).

STATISTIKA
FOTOGALERIJA
IZIDI IN LESTVICE EVROPSKEGA PRVENSTVA 2022

Preostali tekmi v skupini B sta pripadli Franciji, ki je z 81:68 premagala Bosno in Hercegovino ter Litvi, ki je bila s 87:64 boljša od Madžarske. Ne lestvici imajo Nemčija, Slovenija in Francija po tri zmage in poraz, Bosna in Hercegovina je pri dveh zmagah in porazih, Litva je zabeležila zmago in tri poraze, Madžarska pe je še brez zmage.

V sredinem zadnjem kolu v skupini B se bodo pomerile Litva in Bosna Hercegovina (ob 14.30), Francija in Slovenija (ob 17.15) ter Madžarska in Nemčija (ob 20.30). Tekmo #mojtim boste lahko spremljali na POP TV.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Slovenski košarkarji so proti Nemčiji znova pokazali svoj pravi obraz. Z jekleno obrambo in potrpežljivo, organizirano igro v napadu so kljub bizarni poškodbi Mika Tobeyja ob uvodnem skoku za žogo, ko je ta doskočil na nogo sodnika in z zvitim gležnjem odšepal v slačilnico, od prve minute dalje narekovali ritem.

Nemčija, ki je pred desetimi dnevi slovenskim košarkarjem prisolila zaušnico v kvalifikacijah za SP, je vodila le z 2:0. V prvi četrtini je zmogla komaj pet košev iz igre, v prvem polčasu pa enajst. Slovenija je na začetku druge četrtine prvič povedla z dvomestno prednostjo (24:14), v 14. minuti pa je bila njen naskok že 31:17.

Tekma seveda s tem še zdaleč ni bila odločena. Nemci so v tretji četrtini večkrat prišli na koš ali dva zaostanka, toda Slovenija pod vodstvom Luke Dončića tekmeca bližje ni spustila. Na začetku zadnje četrtine je znova povedla za deset (65:55), v 36. minuti z 78:66 in tekmo v živčni končnici uspešno pripeljala do konca.

Luka Dončić je pokazal svoje razkošno znanje in ob 36 točkah (met 14:25, trojke 2:8) ujel deset odbitih žog ter zbral štiri podaje. Goran Dragić, ki je na parketu preživel skoraj 32 minut, je dosegel 18 točk (met 7:14), Mike Tobey, ki se je po uvodnem šoku hitro vrnil na igrišče in igral 25 minut, pa je vknjižil deset točk in osem skokov.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske reprezentance:
”Prikazali smo odlično predstavo in zasluženo zmagali. Pred polno dvorano smo uživali in odigrali tako, kot smo se dogovorili. Bili smo zbrani, borbeni, razpoloženi v napadu, tako da smo s tem prebrodili nekatere napake, ki so se nam zgodile. Jutri je pred nami še ena težka tekma, ki se je moramo lotiti kot današnje, saj bo odločala o prvem mestu v skupini.”

Goran Dragić,  kapetan slovenske reprezentance:
” Kadar je pristop pravi, je lažje zmagati. Dihali smo eden za drugega in dali od sebe vse atome moči. Samo tako lahko posežemo po najvišjih mestih. O tem smo govorili tudi na sestanku po porazu z Bosno in Hercegovino.”

Luka Dončić, slovenski reprezentant:
”Dobro smo se pripravili na tekmeca, predvsem pa smo odigrali ekipno tekmo. To je bila ekipna zmaga in ponosen sem na to, kar smo pokazali. Zadovoljen sem tudi z mojo predstavo, saj tri tekme nisem igral na svojem nivoju. Met mi sicer še ne gre, a bo tudi to prišlo. Premagati Nemčijo pred polno dvorano ni lahka naloga, vendar moramo ostati zbrani in enako predstavo pokazati še proti Franciji.”

Slovenijo v sredo ob 17.15 čaka še zadnja tekma v predtekmovanju proti Franciji, ki bo odločala o prvem mestu v skupini B. Zmagovalec se bo v osmini finala v Berlinu v soboto, 10. septembra, pomeril s četrtouvrščeno reprezentanco iz skupine A, v kateri sta krog pred koncem na vrhu Španija in Turčija, z izkupičkom 2-2 sledita Črna gora in Belgija, Gruzija ter Bolgarija pa imata eno zmago.