Selektor Sekulić korak do Rusije?

Rubrika: Naši na tujem

Ruski mediji pišejo, da bi utegnil ekipa Lokomotiv Kuban dobiti novega trenerja. Na to mesto naj bi sedel nihče drug kot slovenski selektor Aleksander Sekulić! 44-letni Ljubljančan naj bi bil prvi kandidat za klop ruskega kluba.

Lokomotiv je nazadnje vodil srbski trener Branko Maksimović (pomočnik je bil ex-trener Heliosa Jovan Beader), tudi pred tem pa so v tem klubu često segali po trenerjih s področja ex-Jugoslavije. Tu so delovali žal že pokojni Aleksandar Petrović, Božidar Maljković, Saša Obradović, Danijel Jusup in Sašo Filipovski.

Tu sta igrala tudi dva nekdanja slovenska reprezentanta: Aleksandar Ćapin in Anthony Randolph.

Do naslova z Nymburkom in Krko

Sekulić je bil košarkar Slovana, potem se je zapisal trenerstvu. Sprva na Slovanu, potem je vodil Triglav, Luko Koper, Krko, Škofjo Loko, Sixt Primorsko, in nazadnje Nymburk. Na klopi Krke in Nymburka je postal tudi prvak kot 1. trener, leta 2012 je osvojil tudi slovenski superpokal.

Leta 2011 boleč poraz za Ruse

Sekulič je prišel v Krko leta 2010, leta 2011 pa se je veselil naslova prvaka v pokalu Fiba Challenge: naključje je hotelo, da je Krka v finalu porazila prav Lokomotiv Kuban! Sekulić se je proslavil tudi na članski klopi reprezentance Slovenije, ki jo je popeljal na EP, lani na olimpijskih igrah v Tokiu pa zasedel 4. mesto.