Selektor Sekulič jih bo zbral danes

Rubrika: Reprezentanca

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo v sredo začela s pripravami za tretji cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. #mojtim se bo najprej 30. junija ob 20.15 uri v Stožicah pomeril s Hrvaško, nato pa 3. julija za konec prvega dela kvalifikacij ob 17. uri gostoval še na Švedskem.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023, 5. krog, 30.6.
Slovenija – Hrvaška (20.15)

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023, 6. krog, 3.7.
Švedska – Slovenija (17.00)

Kot je selektor Aleksander Sekulić razkril minuli teden, bo v tretjem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 računal na petnajsterico košarkarjev. Na seznamu so JAKA BLAŽIČ, VLATKO ČANČAR, JAKOB LOVRENC ČEBAŠEK, ŽIGA DIMEC, LUKA DONČIĆ, GORAN DRAGIĆ, ZORAN DRAGIĆ, GREGOR GLAS, GREGOR HROVAT, JURIJ MACURA, EDO MURIĆ, ALEKSEJ NIKOLIĆ, LUKA RUPNIK, ŽAN MARK ŠIŠKO in MIKE TOBEY.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

#mojtim bo priprave začel v Ljubljani, v ponedeljek pa se bo odpravil v Trst, kjer se bo na slovenski praznik Dan državnosti pomeril z italijansko izbrano vrsto. Generalka pred kvalifikacijskima tekmama se bo v soboto, 25. junija v Allianz Dome Areni začela ob 20.30 uri. Za tekmo naj bi bilo na voljo le še nekaj vstopnic za košem, sektorja namenjana slovenskim navijačem pa sta razprodana.

Že teden dni pa so razprodane vstopnice za domači kvalifikacijski dvoboj proti Hrvaški. Ljubitelji košarke, ki si košarkarski spektakel 30. junija v Stožicah ne boste mogli ogledati v živo, boste lahko sosedski derbi ob 20.15 uri v neposrednem prenosu spremljali na Sportklubu. Za konec bodo Slovenci 3. julija gostovali še na Švedskem.

#mojtim je po novembrskih zmagah nad Hrvaško in Švedsko februarja doživel dva poraza proti finski izbrani vrsti. Po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C je Finska zbrala tri zmage in en poraz, Slovenija in Švedska imata po dve zmagi in dva poraza, Hrvaška pa zmago in tri poraze. Vse štiri ekipe bodo tako bile hud boj za prva tri mesta na lestvici, ki vodijo v drugi del kvalifikacij. Le ta bo na sporedu 25. in 28. avgusta 2022, 10. in 13. novembra 2022 ter 24. in 27. februarja 2023. Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom leta 2023 gostile Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).

SISTEM KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023