Selektor raket pred tekmo s Hrvaško: “Delamo s tremi sklopi igralk!”

Rubrika: Ženska košarka

Slovenske košarkarice v Podčetrtku nadaljujejo s pripravami na junijsko evropsko prvenstvo. Že v torek in sredo jih čakata nova preizkusa trenutne pripravljenosti. V Podčetrtku in Mengšu se bodo pomerile proti hrvaški izbrani vrsti. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, neposredni prenos na Šport TV.

#RAKETE TOUR 2023

Torek, 23. maj 2023, ob 18. uri
Podčetrtek – Športna dvorana Podčetrtek

SLOVENIJA : HRVAŠKA – prenos na Šport TV

Sreda, 24. maj 2023, ob 18. uri
Mengeš – Dvorana OŠ Mengeš

SLOVENIJA : HRVAŠKA – prenos na Šport TV

#rakete tour 2023 bo v torek in sredo gostoval v Podčetrtku in Mengšu. Tekmice slovenskih košarkaric bodo Hrvatice, tekmi pa se bosta začeli ob 18. uri  Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice za tekmo je 5 evrov, mladina do vključno 14. leta pa ima prost vstop. Na vsaki lokaciji bodo na dan pripravljalne tekme na prodaj tudi vstopnice evropskega prvenstva. Le te bodo zgolj tam in takrat na voljo z 20 odsotnim popustom.

NAKUP VSTOPNIC #RAKETE TOUR 2023

Na treningih v Podčetrtku se je ekipi priključila Sara Vujačić, s polno močjo vadi Hana Ivanuša, počasi pa z ekipnimi treningi začenja Aleksandra Krošelj. Izven pogona sta trenutno Mojca Jelenc in Tina Cvijanovič. #rakete se v pripravljalnih obdobjih redno srečujejo s hrvaško izbrano vrsto. Tako sta se reprezentanci pomerili pred evropskima prvenstvoma leta 2017 in 2019, pripravljalno tekmo pa sta odigrali tudi lanskega junija. Vse skupaj sta se srečali štirikrat, na treh dvobojih pa so bile uspešnejše Slovenke.

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Georgios Dikaioulakos, selektor slovenske ženske reprezentance:
”Lahko rečemo, da na treningih trenutno delamo s tremi sklopi igralk. Nekaj jih ima težave s poškodbo in vadijo po prilagojenem programu, druge so se ekipi priključile pred časom in počasi lovijo pravo formo in tretje, ki so prisotne od samega začetka in so že v nekem ritmu treninga. Vsekakor je poudarek na treningih na tem, da iz vsake posameznice skušamo izvleči njen maksimum. Nekatere izmed igralk preizkušamo tudi v  vlogah, ki jih do sedaj morda niso bile toliko vajene. Pred nami sta novi dve pripravljalni tekmi. Želimo si, da elemente, ki že delujejo v igri stabiliziramo ter hkrati odpravljamo napake in preizkušamo tudi že določene nove stvari.”

Do začetka EuroBasketa, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Ljubljana in Tel Aviv, so sicer še dobri trije tedni. Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo.  #rakete bodo vse tekme skupinskega dela v Stožicah igrale ob 18. uri. Uvodno tekmo bodo odigrale prvi dan prvenstva, ko se bodo v četrtek, 15. junija srečale z Veliko Britanijo, dan kasneje jih čaka dvoboj z Nemčijo, nato pa se bodo po dnevu premora v nedeljo,  18. junija pomerile še s Francijo.