Selektor odpisal Niko Barič, v izjavi pojasni, zakaj se je tako odločil

Rubrika: Ženska košarka

Selektor slovenske ženske članske košarkarske reprezentance Georgios Dikaioulakos se je odločil, da na junijskem domačem evropskem prvenstvu ne bo računal na Niko Barič. Pri tej odločitvi ima selektor #raket popolno podporo vodstva Košarkarske zveze Slovenije.

Georgios Dikaioulakos, selektor slovenske ženske reprezentance:
”Pred dnevi smo na družbenih omrežjih lahko zasledili komentar članice naše ženske članske reprezentance. Ne želim ga ponavljati, a želim poudariti sledeče. Deljenje družbe in ekipe z govorjenjem o tujcih in domačih je lahko sila nevarno in nas spominja na neke druge, bolj temne čase zgodovine. Ob tem, da je večina članov naše reprezentance ”tujcev” v nekem drugem okolju, kjer se srčno trudijo svoji ekipi prinesti čim boljši rezultat. In to velja tudi za osebo, ki je napisala ta sramotni komentar. V našem športu ni skrivnost, da je največja vrednost in osnova uspešnega delovanja spoštovanje med vsemi člani ekipe. A če ne spoštuješ svojih soigralk, trenerjev in ostalega štaba reprezentance, kar je bilo na žalost opazno tudi v zadnji reprezentančni akciji, ti hrbet hitro obrnejo tudi navijači. Tako sem sprejel odločitev, da Nika Barič ni več članica slovenske ženske košarkarske reprezentance. Reprezentanca ni v lasti nikogar. Je največ, kar ti šport lahko ponudi in je nad vsemi nami. Ne moremo vedeti ali bomo Sloveniji prinesli rezultate, ki jih od nas pričakujejo in si jih seveda tudi sami želimo. Vem in zagotavljam pa, da bomo ekipa, na katero bodo vsi v Sloveniji upravičeno ponosni. Ekipa, ki bo igrala prepoznavno igro, se borila in bo zvesta svojim načelom. Izjemno sem ponosen in vesel, da delam s skupino igralk, ki so za ekipo ter slovenski dres pripravljane dati svoj maksimum in verjamem, da bodo slovensko košarko popeljale najvišje kar lahko.”
Zapis na Facebooku, objavila ga je Nika Barič.
Zapis na Facebooku, objavila ga je Nika Barič.

Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:
”Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije in reprezentance je v zadnjih dneh opravilo veliko pogovorov na temo neprimernega zapisa, ki ga je na družbenih omrežjih objavila Nika Barič. Gre za incident, ki ga preprosto ne moremo in ne smemo spregledati. Ter še posebej ne dovoliti, da bi takšno početje v slovenski košarki ali celo športu postalo nekaj normalnega in vsakdanjega. Selektor Dikaioulakos ima pri odločitvi, da Baričeva ne bo del slovenske izbrane vrste, popolno podporo Košarkarske zveze Slovenije.”