Sekulič razkril adute: med kandidati tudi Miha Cerkvenik in Tibor Mirtič

Rubrika: Reprezentanca
Selektor #mojtim Aleksander Sekulić je na reprezentančni seznam kandidatov za nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju zaenkrat uvrstil šestnajst košarkarjev. Med njimi so tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar in Edo Murić.

Reprezentanca bo s pripravami začela v ponedeljek in uvodni teden preživela v Zrečah ter se nato preselila v Ljubljano. Košarkarji iz lige NBA se reprezentančnim zasedbam lahko pridružijo 17. junija.

Strokovni štab #mojtim na čelu s selektorjem Aleksandrom Sekulićem je na seznam za olimpijski kvalifikacijski turnir v Pireju zaenkrat uvrstil šestnajst košarkarjev. Po odsotnosti zaradi poškodbe se v izbrano vrsto vračata Edo Murić in Vlatko Čančar, sicer pa na seznamu najdemo stare znance. Tudi Luko Dončića, ki v teh dneh z Dallasom začenja veliki finale lige NBA proti Bostonu. Prvič bo del članske reprezentance Miha Cerkvenik.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Četa selektorja Aleksandra Sekulića bo med pripravami na olimpijske kvalifikacije odigrala tri pripravljalne dvoboje. Za uvod bo 23. junija gostovala v litovski prestolnici Vilni, dvakrat pa se bo v Stožicah predstavila domačim navijačem. Na slovenski praznik Dan državnosti 25. junija se bo še drugič pomerila z Litvo, 28. junija pa še z Brazilijo.

Seznam reprezentančnih kandidatov

JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), MIHA CERKVENIK (Krka), VLATKO ČANČAR (Denver Nuggets, ZDA), ŽIGA DIMEC (Anwil Wloclawek, Poljska), LUKA DONČIĆ (Dallas Mavericks, ZDA),  ZORAN DRAGIĆ (Cedevita Olimpija), GREGOR HROVAT (JDA Dijon, Francija), ALEKSEJ NIKOLIĆ (ES Chalon, Francija), TIBOR MIRTIČ (Kansai Helios Domžale), EDO MURIĆ (Cedevita Olimpija), BINE PREPELIČ (Spirou Basket Charleroi, Belgija), KLEMEN PREPELIČ (Galatasaray, Turčija), LEON STERGAR (Krka), LUKA ŠČUKA (Cedevita Olimpija), JAN ŠPAN (Krka) in MIKE TOBEY (Crvena zvezda, Srbija).

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:
”’Po uspešni februarski reprezentančni akciji je pred nami z olimpijskimi kvalifikacijami vrhunec letošnjega koledarskega leta. Znova nas spremlja nekaj negotovosti in izzivov, saj še ne vemo povsem, kdaj bomo zbrani v polni zasedbi. Poleg tega bodo igralci na priprave prišli v različnih formah ter z različno igralno kilometrino. Nekateri bodo bolj sveži, drugi utrujeni. A s tem že imamo izkušnje in upam, da bomo tudi tokrat našli pravo ravnovesje in način, kako vse okoliščine združiti v delujočo celoto. Verjamem, da bodo reprezentanti izjemno motivirani in nas bo ob odličnem vzdušju spremljala zelo delovna vnema. Le tako bomo v Grčijo odpotovali optimalno pripravljeni.”

Praznujmo zaključek šolskega leta – na tekmo z Brazilijo že za 10 evrov

Dvoboj med Slovenijo in Brazilijo bo lepa priložnost, da navijači slovenske košarkarje na olimpijske kvalifikacije pospremite z glasno podporo s tribun. Vstopnice so že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Razdeljene so v več cenovnih kategorij, v prvih dneh prodaje pa so na voljo po nižjih cenah.

Vstopnice si po ugodnejših cenah lahko zagotovite med 5. in vključno 16. junijem. Vstopnice na rdečem ringu bodo v tem obdobju na voljo že od 10 evrov, na zelenem ringu pa od 29 evrov dalje. Izkoristite priložnost ter v dvorani Stožice skupaj z #mojtim praznujte zaključek šolskega leta in uživajte v vrhunski košarki.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : BRAZILIJA

Od 17. junija naprej bo cena vstopnic v predprodaji znašala od 15 evrov dalje za rdeči in 39 evrov dalje za zeleni ring. Na dan tekme bodo vstopnice od 18 oziroma 44 evrov dalje. Za navijače bodo na voljo tudi ekskluzivni sedeži ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta bodo imeli na tekmo prost vstop, a ne bodo imeli zagotovljenega sedeža (sedijo v naročju).

Vse informacije o cenah vstopnic in možnost spletnega nakupa za pripravljalni tekmi Slovenije proti Litvi in Braziliji najdete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : LITVA IN SLOVENIJA : BRAZILIJA

Kako na olimpijske igre v Pariz?

#mojtim bo drugo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre med 2. in 7. julijem lovil v grškem Pireju. Kvalifikacijski turnirji bodo sicer potekali še v španski Valenciji, latvijski Rigi in portoriškem San Juanu. Na olimpijske igre se bodo uvrstili le zmagovalci iz vsakega prizorišča.

Slovenija bo v Grčiji nastopila v skupini A, prvo tekmo pa bo igrala v torek, 2. julija, ob 21. uri po lokalnem času proti Hrvaški. Po dnevu premora 3. julija, ko se bosta med seboj pomerili Hrvaška in Nova Zelandija, pa se bo v četrtek, 4. julija, ob 17.30 po grškem času pomerila še z Novo Zelandijo.  V skupini B bosta poleg domačinov Grkov igrala Egipt in Dominikanska republika. Po odigranih tekmah znotraj posamezne skupine ter prostem dnevu 5. julija, bosta v soboto, 6. julija na sporedu polfinalna obračuna (A1 : B2 in A2 : B1), v nedeljo, 7. julija pa še finalni dvoboj zmagovalcev polfinala, ki bo prinesel udeleženca olimpijskih iger.

SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V GRČIJI

Olimpijske igre v Parizu se bodo odvile med 26. julijem in 11. avgustom 2024. Na igre so že uvrščene Francija, Nemčija, Srbija, Kanada, Združene države Amerike, Japonska, Avstralija in Južni Sudan. Preostale štiri reprezentance bodo prišle z omenjenih kvalifikacijskih turnirjev. Če se bo slovenskim košarkarjem drugič zapored uspelo uvrstiti na olimpijado, bodo v Franciji igrali v skupini A skupaj z Avstralijo, Kanado in zmagovalcem turnirja v Španiji.