Sekulič ostal brez Tiborja Mirtiča

Rubrika: Reprezentanca
Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca v visokem delovnem ritmu nadaljuje priprave na olimpijske kvalifikacije, ki jo v začetku julija čakajo v Pireju. Zaradi poškodbe stopala je #mojtim ostal brez Tiborja Mirtiča.

Mladi slovenski reprezentant, ki vse bolj trka na vrata članske reprezentance, si je stopalo poškodoval  na ponedeljkovem večernem treningu. Naslednje jutro je opravil prve zdravniške preglede, ki so žal pokazali, da je Tibor Mirtič utrpel stresni zlom druge stopalnice desne noge. Mirtič tako zapušča priprave in se bo posvetil saniranju poškodbe.

 

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

”Pripravljen sem!” S tema besedama je Vlatko Čančar po letu dni od zadnjega snidenja pozdravil prisotne medijske predstavnike in nadaljeval: ”Bolečine bodo sicer prisotne še nekaj časa, a niso tako močne, da bi me ovirale na treningih. Dobil sem zeleno luč, počutim se dobro in vesel sem, da sem znova del reprezentance. Treniramo odlično. Največ poudarka seveda namenjamo lastni igri. Predvsem na delih, ki nas bodo morali krasiti. V prvi vrsti sta to skok in hitra igra. Pred nami je že tudi prva pripravljalna tekma, ki bo pravi test naše pripravljenosti.” Čančar je uvodni teden v Zrečah še vadil po individualnem programu, v Ljubljani pa se je #motim priključil na ekipnih treningih. In z nekaj potezami že navdušil soigralce.

Z veliko željo in bojevitostjo pa navdušuje tudi mladi Luka Ščuka. Slednji je bil v mislih selektorja Sekulića že v februarskem oknu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. A je tudi njega s parketa oddaljila poškodba. ”Zaenkrat vse poteka super. S fanti se iz treninga v trening trudimo, da bi bili čim boljši. Sicer je še čutiti, da se še malo lovimo, saj se nekateri vračajo po poškodbah, drugi so imeli dolge sezone. Na treningih veliko delamo predvsem na taktičnem uigravanju in igri v obrambi. Prav agresivna igra v obrambi ter raznolika v napadu pa bosta glavni zaščitni znak te reprezentance,” pa je pred začetkom treninga dejal Luka Ščuka.