Sekulič ostal brez Nikoliča, na pomoč prihaja Rebec

Rubrika: Reprezentanca

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca bo s ponedeljkovim dopoldanskim treningom v koprski dvorani Bonifika začela priprave na drugi cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. #mojtim se bo dvakrat pomeril s Finsko, selektor Aleksander Sekulić pa je bil tik pred nedeljskim večernim zborom primoran opraviti zamenjavo na mestu organizatorja igre. Alekseja Nikolića bo zamenjal Matic Rebec.

Aleksej Nikolić, ki bo ravno v ponedeljek praznoval 27. rojstni dan, v zadnjih dneh namreč čuti bolečine v nogi. Tako je že izpustil nekaj treningov in žal ni pripravljen na reprezentančne napore, ki bodo sledili v prihodnjih dneh. V Španiji bo opravil dodatne zdravniške preglede, ki bodo pokazali kako resno je zdravstveno stanje slovenskega reprezentanta.

Selektor Aleksander Sekulić je namesto Nikolića v #mojtim uvrstil Matica Rebca, tako da so na reprezentančnem seznamu za tekmi s Finsko JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), JAKOB ČEBAŠEK (Leuven, Belgija), ŽIGA DIMEC (Anwil Wloclavek, Poljska), ZORAN DRAGIĆ (Cedevita Olimpija), GREGOR GLAS (Partizan NIS, Srbija), GREGOR HROVAT (Élan Béarnais, Francija), JURIJ MACURA (Krka), EDO MURIĆ (Cedevita Olimpija), KLEMEN PREPELIČ (Valencia, Španija), MATIC REBEC (Agribertocchi Orzinuovi, Italija), LUKA RUPNIK (Yalovaspor BK, Turčija), ŽIGA SAMAR (Urbas Fuenlabrada, Španija), LUKA ŠČUKA (Cedevita Olimpija) in MIKE TOBEY (Valencia, Španija).

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Izbranci selektorja Sekulića bodo s treningi začeli v ponedeljek dopoldan, na večernem treningu pa bodo že vadili v polni zasedbi. #mojtim se bo v drugem ciklu kvalifikacij dvakrat pomeril s Finsko. Obe tekmi se bosta začeli ob 17.30 po slovenskem času. Reprezentanci se bosta v petek, 25. februarja naprej pomerili na Finskem, v ponedeljek, 28. februarja pa bo obračun gostila koprska Bonifika.