Sekulič jih je zbral, z novinarji v tržaškem Narodnem domu

Rubrika: Reprezentanca

Slovenska moška članska reprezentanca se je po ponedeljkovem treningu v Stožicah odpravila v Trst, kjer bo nadaljevala s pripravami na tretji cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. #mojtim se bo 30. junija pomeril s Hrvaško in za konec prvega dela kvalifikacij 3. julija še s Švedsko. Še prej jih v soboto čaka generalka proti italijanski izbrani vrsti.

PRIPRAVLJALNA TEKMA
Sobota, 25. junij 2022, ob 20.30 uri
Trst – Allianz Dome Arena
ITALIJA : SLOVENIJA

Generalko obeh reprezentanc pred kvalifikacijskima obračuna bomo spremljali na slovenski praznik dan državnosti. Tekma se bo v soboto, 25. junija v Allianz Dome Areni začela ob 20.30 uri. Glavni akterji sosedskega košarkarska obračuna bodo pričakovanja pred tekmo predstavili na četrtkovi novinarski konferenci v tržaškem Narodnem domu.

Italijanski organizatorji so v prodajo sprostili še nekaj vstopnic v slovenskem sektorju. Vstopnice so po ceni 16,50 evra na voljo na TEJ POVEZAVI.

Sekulić pogreša še Šiška in Dončića
Selektor Aleksander Sekulić je s prizadevnostjo svojih varovancev zelo zadovoljen. Zaenkrat na treningih pogreša še Žan Mark Šiška in Luko Dončića. Šiško je šele v nedeljo sklenil klubsko sezono z Bayernom, svojim soigralcev pa se bo priključil v naslednjih dneh, o točnem datumu pa se mora s selektorjem še dogovoriti. Dončić z ekipnimi treningi lahko začne od 27. junija dalje.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”V uvodnih dneh priprav smo s trenerskim štabom na treningih videli tisto, kar je najpomembneje. Vsi igralci so zelo motivirani in pripravljeni na tretji cikel kvalifikacij in verjamem, da maksimalno pripravljeni pričakamo tekmo s Hrvaško. Spremljamo kaj delajo, imajo novega trenerja od zadnjega cikla. Nekaj o njih tako že vemo. Igrali bodo v drugi postavi kot februarja. Morali bomo predvidevati neke stvari, določene pa že lahko pričakujemo. V tem tednu s pripravami nadaljujemo v Trstu. Verjamem, da nam bo sprememba okolja dobro dela in, da se bo ekipa še bolj povezala.”

Aleksej Nikolić, slovenski reprezentant:
”Mislim, da smo vsi zelo zadovoljni, da smo znova skupaj. Naredili smo že nekaj dobrih treningov, kemija v reprezentanci pa je tako kot vedno odlična. Na treningih smo osredotočeni predvsem na našo igro. Nekaj smo že delali na uigravanju in s tem nimamo težav. Pred nami je teden dni v Trstu, kjer bomo pilili detajle. Vsi se dobro zavedamo, kako pomembni tekmi nas čakata v kvalifikacijah in to je opazno na vsakem koraku.”

Slovenci se bodo 30. junija ob 20.15 uri v Ljubljani pomerili s Hrvaško, nato pa 3. julija za konec prvega dela kvalifikacij ob 17. uri gostovali še v Stockholmu. Vstopnice za košarkarski spektakel v Stožicah so razprodane. Ljubitelji košarke, ki si sosedski dvoboj ne boste mogli ogledati v živo, ga bosta lahko v neposrednem prenosu spremljali na Sportklubu.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023
5. kolo
Četrtek, 30. junij 2022, ob 20.15 uri
Ljubljana – Arena Stožice
SLOVENIJA : HRVAŠKA – prenos na Sportklubu

6. kolo
Nedelja, 3. julij 2022, ob 17. uri
Stockholm – Hovet Stockholm Arena
ŠVEDSKA : SLOVENIJA – prenos na Sportklubu

Slovenski reprezentanti so po novembrskih zmagah nad Hrvaško in Švedsko februarja doživeli dva poraza proti finski izbrani vrsti. Po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C je Finska zbrala tri zmage in en poraz, Slovenija in Švedska imata po dve zmagi in dva poraza, Hrvaška pa zmago in tri poraze. Vse štiri ekipe bodo tako bile hud boj za prva tri mesta na lestvici, ki vodijo v drugi del kvalifikacij. Le ta bo na sporedu 25. in 28. avgusta 2022, 10. in 13. novembra 2022 ter 24. in 27. februarja 2023. Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom leta 2023 gostile Indonezija (Džakarta), Japonska (Okinava) in Filipini (Manila).