Sekulič: “Celo mene so fantje presenetili, mislim pa, da tudi tekmeca!”

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Po tekmi Slovenija – Ukrajina so svoje povedali v našem taboru.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške članske reprezentance:
“To je zelo pomembna zmaga za Slovenijo. Pred tekmo nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo, a na koncu se je razpletlo, kot smo želeli. Prvi polčas je bil odličen. Celo mene so fantje presenetili, mislim pa, da tudi tekmeca. V drugem delu so se Ukrajinci prilagodili, zaigrali bolj agresivno, mi pa smo zgrešili nekaj lahkih košev. Pomembno je, da smo na koncu zmagali in da se lahko začnemo pripravljati na naslednjega tekmeca, ki nas čaka čez manj kot 24 ur.”

Jaka Blažič, slovenski reprezentant:
“Ključen je bil prvi polčas oziroma začetek tekme. Odigrali smo ga sijajno in opravili večji del naloge. Drugi del nam lahko služi kot opozorilo, saj se ne smemo prehitro sprostiti. Tudi proti Avstriji moramo pokazati isti obraz in tekmo odigrati zbrano vseh štirideset minut.”

Luka Rupnik, slovenski reprezentant:
“Vedeli smo, da je Ukrajina dobra ekipa, da ima nekaj odličnih posameznikov in da je ta tekma ena od ključnih v teh kvalifikacijah. Naš cilj sta dve zmagi, prvi del naloge smo opravili, zdaj pa moramo vse moči usmeriti proti Avstriji in zaključiti ta cikel, kot se spodobi.”