Še peti zaporedni poraz Dallasa, Miami do zmage ob vrnitvi Butlerja

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dallas je še drugič v sezoni klonil proti Phoenixu, kar je bil že peti zaporedni poraz ekipe Luke Dončića, Miami pa je ob vrnitvi Jimmyja Butlerja, a še vedno brez poškodovanega Gorana Dragića, proti Sacramentu uspel prekiniti niz prav toliko porazov Miamija.

Vseeno je bil Luka Dončić, ki tokrat ob sebi ni imel Porzingisa, bolj zadovoljen kot dan poprej po porazu proti ekipi Utaha. ‘Všeč mi je, kako smo odreagirali po včerajšnjem porazu, na tem moramo graditi,’ je dejal po tekmi, na kateri je sicer Dallas vodil že za 15 točk v tretji četrtini, na koncu pa je Chris Paul, ki je 16 točk od skupno 29-ih dal v zadnji četrtini, dokazal, zakaj še vedno velja za enega najboljših organizatorjev igre na svetu, tekmo pa je dokončno odločil s košem v zadnji minuti tekme.

Luka je tako kot Paul dosegel 29 točk, dodal je še 8 skokov in 7 podaj.

Zmagovalno pa se je v ekipo Miamija vrnil Jimmy Butler. Za tesno zmago proti Sacramentu, ki je imel dve priložnosti za zmago ob zadnjem napadu, je Butler dosegel 30 točk in tako poskrbel za prvo zmago Miamija po petih porazih. Goran Dragić je zaradi poškodbe izpustil še tretjo zaporedno tekmo.

S sireno je tekmo v Chicagu odločil Damian Lillard, ki je za Portland, ki je sicer v tretji četrtini vodil že za 19 točk, 10 sekund pred koncem pa zaostajal za 5 točk, dosegel 2 trojki, prvo 8 sekund do konca, drugo pa ob pisku sirene čez roke Lauri Markkanena. Skupaj je Lillard dosegel 44 točk, Markkanen pa 31.

Derbi večera se je igral v Bostonu, kjer so gostovali prvaki in minuto in 40 sekund do konca povedli za 7 točk, po tem pa niso več dosegli koša in Boston je prišel do možnosti za zmago, vendar je po ukradeni žogi najprej zgrešil Walker, za njim pa še Theis in prvaki so se veselili tesne zmage. Davis je dosegel 27 točk in 13 skokov, za Boston Jason Tatum 30.

Liga NBA, 30.1.

Portland – Chicago 123:122

Milwaukee – Charlotte 114:126

Houston – New Orleans 126:112

Sacramento – Miami 104:105

LA Lakers – Boston 96:95

Memphis – San Antonio 129:112

Phoenix – Dallas 111:105

Detroit – Golden State 91:118