“Še naprej moramo igrati z enakim pristopom in razmišljanjem!”

Rubrika: Reprezentanca

Slovenski košarkarji so z odliko opravili s skupinskim delom olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu. Najprej so s 50 točkami razlike ugnali Angolo ter dan kasneje za 35 točk premagali še poljsko izbrano vrsto. Tako se z optimizmom podajajo v izločilne boje turnirja, v sobotnem polfinalu pa jih ob 15.30 po slovenskem času čaka dvoboj z Venezuelo. Tekmo boste lahko spremljali na Kanalu A.

POLFINALE OLIMPIJSKEGA KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V KAUNASU (Žalgirio Arena)

Sobota, 3. julij, 2021, ob 15.30 po slovenskem času
SLOVENIJA – VENEZUELA (prenos na Kanalu A)

#mojtim je košarkarsko javnost navdušil predvsem z izjemno napadalno igro, saj je na obeh tekmah krepko presegel mejo stotih doseženih točk (118 in 112). Sekulićevi izbranci so se izkazali z zelo moštveno igro, saj so zbrali že 64 podaj ter zadeli 36 trojk. Na trenutke je odlično delovala tudi igri v obrambi, a prav vsi v ekipi se zavedajo, da je v igri še kar nekaj rezerv.

Reprezentanti so petkovo dopoldne izkoristili za počitek in regeneracijo, nato pa sledi trening ter priprava na polfinalnega tekmeca. Venezuela je v skupinskem delu turnirja v Kaunasu najprej s 65:76 izgubila z Litvo ter nato s 94:80 ugnala Južno Korejo. Najboljša posameznika moštva sta krilni center Michael Carrera, ki v povprečju dosega 12,5 točke in zbere devet skokov na tekmo ter krillo Garly Sojo, ki ima po dveh tekmah najboljši statistični indeks ekipe.

Sicer pa reprezentanci Slovenije in Venezuele še nista odigrali uradne medsebojne tekme. Moštvi sta se pred leti dvakrat pomerili na pripravljalnem turnirju v Mariboru, obakrat pa je zmagala slovenska izbrana vrsta. Petega avgusta leta 2006 je bilo 88:61, prvega avgusta leto dni kasneje pa 88:68.

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:
”Mislim, da sta za nami dve res dobri tekmi. Na nek način sem tudi sam presenečen nad energičnostjo igralcev, saj vemo, da so nekateri za sabo imeli res dolge sezone. In to nam vliva veliko upanja za naprej. Do sedaj se nam je obrestovalo, da smo poudarek dajali na svoji igri. A če želimo biti uspešni prosti najboljšim ekipam, moramo določene stvari še izboljšati. Predvsem igro v obrambi ter določene zadeve tudi v napadu, pa čeprav dajemo veliko število točk na tekmo. Čaka nas obračun z Venezuelo, ki igra zelo agresivno košarko. Igralci imajo velik atletski potencial, da igrajo dobro obrambo. Zato bomo morali biti v napadu še toliko bolj precizni ter predvsem vztrajati pri tem v čemer smo uspešni in s takšnim pristopom si lahko priigramo nastop v finalu, ki si ga vsi močno želimo.”

Aleksej Nikolić, slovenski reprezentant:
“Kot smo vsi igralci že med samimi pripravami večkrat poudarili, je najbolj pomembno, da imamo fokus na svoji igri. Prav veliko časa za pripravo namreč nismo imeli in zato je bilo veliko pametnejše, da se ukvarjamo s svojo igro in ne toliko s samim nasprotnikom. In to nam je na koncu v teh dveh tekmah prineslo tudi rezultat. Po dvoboju s Poljsko smo dobili malo počitka, sedaj pa so vse naše misli že usmerjene v novo tekmo. Še naprej moramo igrati z enakim pristopom in razmišljanjem. Strokovni štab nas bo dobro pripravil na dvoboj z Venezuelo, tako da bomo spoznali njihove prednosti in slabosti. A še naprej moramo strmeti k nadgradnji naše igre in prepričan sem, da bomo v soboto maksimalno pripravljeni.”

V drugem polfinalu olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Kaunasu se bosta ob 18.30 uri po slovenskem času pomerili še domača Litva in Poljska. V nedeljo ob isti uri sledi še finalni obračun zmagovalcev polfinala, ki bo prinesel udeleženca olimpijskih iger.