Še letos v Ligi NBA za Bojevnike, zdaj prihaja v Khimki

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Kljub temu, da so v lanski sezoni v VTB ligi prišli do finala, je za košarkarji Khimkija ne ravno najbolj uspešna sezona. Višje kot v lanski sezoni, bodo delnice moskovskega moštva kotirale v prihajajoči sezoni.

Moskovski Khimki v prihajajoči sezoni ne želi, da se mu v Evroligi ponovi zgodba iz pretekle sezone, ko se je za rumeno-modre vse skupaj končalo že v rednem delu sezone. Precej težav s poškodbami je imel glavni adut moštva Alexey Shved, ki bo tudi v prihajajoči sezoni vodilni mož na terenu.

Novinci Timofey Mozgov (prej Orlando Magic), Devin Booker (Bayern), Jeremy Evans (Darussafaka), Janis Timma (Olympiacos), Dairis Bertans (New Orelans Pelicans), Sergey Karasev (Zenit) in Stefan Jović (Bayern) so zagotovo magnet za navijače, ki pa imajo te dni še en razlog več za veselje.

Moštvu se je namreč pridružil še Jonas Jerebko (208 cm, 1987), ki je zadnjih 10 sezon prebil v Ligi NBA. Od leta 2009 do 2015 je nastopal za Detroit Pistons, kasneje za Boston Celtics (2015-2017) in Utah Jazz (2017-2018), lansko leto pa je igral za finaliste, moštvo Golden State Warriors.

Evroligaška moštva so sedaj bolj kot ne dokončno sestavljena. Glede na trenutne zasedbe in govorice, gre pričakovati le še enega branilca pri Maccabiju in enega pri Bayernu.

Najnovejše v Evroligi:
Alpha Kaba nič več za ASVEL,
– Jonas Jerebko (nazadnje Golden State Warriors) v Khimki,
Vassilis Charalampopoulos (nazadnje Lavrio) v Olympiacos,
–  Omri Casspi (nazadnje Memphis Grizzlies) v Maccabi,
 James Nunnally nič več za AX Armani Exchange Olimpia Milano,
– Ioannis Athinaiou (nazadnje Fos Provence) v Panathinaikos,
 Sandy Cohen III (nazadnje NCAA) v Maccabi,
 Mike James (nazadnje AX Armani Exchange Olimpia Milano) v CSKA,
– Aito Garcia ostaja trener ALBE,
 Will Thomas (nazadnje Valencia) v Zenit.