Se hrvaški prvak vrača v Evropo?

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Zagrebška Cibona je z naskokom najtrofejnejši hrvaški klub. V sezoni 2018/19 so “Cibosi” že 19. v zgodovini posegli po naslovu državnih prvakov, a ta jim nastopanja v evropskih tekmovanjih ne zagotavlja. Zagrebčani so vendarle prejeli t.i. wild card.

Cibona je v Evropi nazadnje nastopala v sezoni 2016/2017, ko je tekmovala v Pokalu Fiba Europe. Tedaj so Zagrebčani prišli do četrtfinala, tam pa v dveh tekmah tesno, s skupnim rezultatom 165:168, klonili proti francoskemu Elan Chalonu.

So pripravljeni za nastopanje na treh frontah?

Zdaj ima četa Ivana Velića, sicer nekdanjega trenerja Krke, priložnost, da se vrne na evropsko sceno. Zagrebčani so namreč prejeli t.i. wild card oziroma povabilo organizatorjev za nastop v Ligi prvakov, a udeležbe najtrofejnejši hrvaški klub ne bo kar tako potrdil.

Cibona naj bi na hrvaško košarkarsko zvezo že namenila prošnjo, da bi se državnemu prvenstvu priključila kasneje. Zdaj v klubu čakajo odziv zveze, hkrati pa se zavedajo, da je potrebno biti za nastop v tovrstnih tekmovanjih tudi finančno podkrepljen.