Še en dan, še ena odpoved

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Kanadski organizator igre Cory Joseph bo očitno sledil svojemu mlajšemu ameriškemu klubskemu soigralcu iz vrst Sacramento Kings De’Aaronu Foxu in bo tudi sam izpustil svetovno prvenstvo na Kitajskem. 28-letni Joseph, ki je minuli dve sezoni preživel v Indianapolisu, je bil stalen član praktično vsakega zbora kanadske reprezentance v tem desetletju, že ob sprejetju tokratnega vabila pa naj bi nekoliko omahoval.

Razlog tiči v dejstvu, da odhaja Kanada na prvenstvo znatno oslabljena, saj so že R.J. Barrett, Jamal Murray in Kelly Olynyk odpovedali sodelovanje zaradi poškodb, enako pa sta iz osebnih razlogov storila še dva NBA košarkarja Andrew Wiggins ter Chris Boucher. Kanadska izbrana vrsta, pod vodstvom trenerja Toronto Raptors Nicka Nursa, se že nahaja na drugi strani Pacifika, kjer so odigrali prijateljski tekmi z Avstralijo in Novo Zelandijo, čez pet dni pa jih čaka še zadnji test, in sicer proti severni sosedi ZDA.

NBA prvak Nurse bo imel na Kitajskem tako na voljo samo enega košarkarja iz najmočnejše lige na svetu, in sicer manj znanega Khema Bircha iz Orlando Magic, tako da bo bržkone velika odgovornost padla na ramena Kanadčana slovenskega porekla Kevina Pangosa, ki si služi kruh v Barceloni. Na Kitajskem se bodo Kanadčani v skupinskem delu pomerili s Senegalom, Litvo in Avstralijo.