Se bo Partizan rešil? Do danes morajo izplačati Klobučarja

Rubrika: ABA Liga

Kaj lahko se zgodi, da se bo na črni listi BAT-a znašel še en klub s področja nekdanje države. Danes se izteče rok, da beograjski Partizan poravna znesek, ki ga dolguje slovenskemu reprezentantu Jaki Klobučarju.

53.000 evrov

Klobučar na denar čaka od 12.6. 2014, ko je BAT odločil njemu v prid, Beograjčani mu morajo izplačati nekaj več kot 131.000 evrov. Celoten spor ima dolgo brado. Ko sta se Partizan in slovenski košarkar razšla, je bilo dogovorjeno, da mu izplačajo 53.000 v štirih obrokih.

Jaka Klobučar Partizan

Hoče le polovico

Partizan pa je se zavezal, da izplača še dodatnih 200.000, če sprva dogovorjenih 53.000 ne izplača v skladu z dogovorom. To se ni zgodilo. A je bil Klobučar toliko fair, da je na arbitraži terjal skupno le 120.000 (namesto 253.000) in plačilo sodnih stroškov.
BAT je v tem primeru presojal po načelu pravičnosti in v celoti ugodil zahtevku Klobučarja, ki ga je zastopal odvetnik Blaž Bolcar, ki je opozoril, »da Klobučarju žal ni preostalo drugega kot, da spoštovanje pogodbe uveljavlja pred BAT-om, saj Partizan v treh letih ni niti deloma poravnal svojih obveznosti, niti ni predstavil načina ter plana odplačila. Tudi po dokončni oziroma pravnomočni odločitvi arbitraže, Partizan ni izpolni svojih obveznosti, kar je pomenilo, da smo predlagali uvedbo sankcij proti klubu iz Beograda