Sarajlija proti bivšim, Mijanovič računa za zanimivo tekmo

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V soboto se bo 10. kolo zaključilo s tremi tekmami ob istem času. V Laškem se bosta pomerila Zlatorog in Hopsi, Šentjur potuje na gostovanje v Rogaško Slatino, Šenčur pa gosti igralce Sixt Primorske. V prvi tekmi 10. kola Lige Nova KBM je v četrtek Krka, na gostovanju pri Petrol Olimpiji, premagala domačo zasedbo.

Liga Nova KBM, 10. krog, 22.12.
Zlatorog – Hopsi (19.00)

V Laškem se bo odigrala zanimiv lokalni derbi, saj v goste Zlatorogu prihaja ekipa iz Polzele. Polzelani so četrtouvrščena ekipa Lige Nova KBM in igrajo zelo dobro, trenutno pa so v nizu dveh zaporednih zmag. Medtem se v Laškem, na žalost, ukvarjajo tudi z nekaj poškodbami, kar je tudi eden od razlogov, da so izgubili tri tekme zapored. Vendar, če bo prišlo do napete končnice, so košarkarji Zlatoroga v tej sezoni Lige Nova KBM že dokazali, da se s tem znajo kosati. V prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni Lige Nova KBM je bil Zlatorog v gosteh uspešnejši po podaljšku.

Pri Zlatorogu Nejc Barič trdno drži vajeti organizacije igre v svojim rokah, s povprečno doseženimi 17,3 točke na tekmo je tudi drugi najboljši strelec Lige Nova KBM, medtem ko pri Hopsih igra sloni na Donovonu Jacku, ki je s 13,3 točke in 6,8 skoka na srečanje prvi strelec in skakalec Hopsov.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
“Veseli smo, da lahko drugo polovico prvega dela začnemo v domači dvorani Tri lilije. Nadaljevali bomo s trdim delom in ne glede na poškodbe naredili vse, da bodo v Laškem vsi ponosni.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
“Pričakujem trdo tekmo na katero se zbrano pripravljamo, nimamo težav s poškodbami, tako da v Laškem pričakujem ugoden rezultat. Lokalni derbi je za obe ekipi zelo pomemben, vabim naše zveste navijače da nam tako kot vedno pomagajo do tretje zmage proti Zlatorogu v sezoni.”

Šenčur GGD – Sixt Primorska (19.00)

Pokalni prvak države, Sixt Primorska, bo v soboto gostovala v Šenčurju. Obe ekipi v tekmo lahko vstopita optimistično, saj sta v prejšnjem kolu obe zmagali, Šenčur je bil boljši od Šentjurja, Sixt Primorska pa je z visoko razliko premagala Ilirijo. Ob tem so gostje iz Kopra v nizu petih zaporednih zmag in imajo najboljši napad (87,1 dosežene točke na tekmo) ter obrambo (70 prejetih točk na srečanje) v Ligi Nova KBM, kar jih gotovo postavlja v vlogo favorita tega srečanja. A ekipa Šenčurja rezultatsko igra bolje pred svojimi navijači in se lahko pohvali s tretjo najboljšo obrambo v Ligi Nova KBM (povprečno 73,8 prejetih točk na srečanje), zato bo tekma zelo zanimiva. V prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni Lige Nova KBM je zmagala Sixt Primorska.

Kot kaže statistika se obeta dvoboj med igralcem Šenčurja, Smiljanom Pavićem, (12,8 točke na srečanje) in igralcem Sixt Primorske, Marjanom Čakarunom (13,8 točke na dvoboj), oba sta najboljša strelca svojih ekip.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Rade Mijanović, trener Šenčurja:
“V goste nam prihaja Sixt Primorska, ki je favorit. Imamo nekaj preglavic s poškodbami na centrskem igralnem mestu, kar pomeni, da smo primorani menjati določene taktične stvari. Ne glede na vse, bomo kot vedno, z veliko mero borbenosti in s pomočjo navijačev, poskušali narediti tekmo čim bolj zanimivo.”

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“V gostem razporedu tekem se podajamo na gostovanje v Šenčur. Košarkarji tamkajšnjega moštva so telesno zelo močni in izkušeni. Tekmo bomo morali odigrati kar se da na visoki ravni, v kolikor si želimo nove zmage v Ligi Nova KBM.”

Rogaška – Šentjur (19.00)

Tekma v Rogaški Slatini bo tekma prekinjenega negativnega niza porazov. Domači zasedbi v goste prihaja ekipa Šentjurja, ki je izgubila dve tekmi zapored, medtem ko Rogaška, po začetnih štirih zmagah v Ligi Nova KBM, že pet tekem ne pozna slasti zmage. Pri Rogaški so se kar nekaj časa ubadali z velikim številom poškodb, a se je zdaj zdravstvena slika moštva stabilizirala. Poleg tega so se domačini med tednom okrepili še z Mirzo Sarajlijo, ki ima potrebne izkušnje z igranjem na najvišji ravni tekmovanja v Sloveniji, zato so pred obračunom optimistični. Šentjur proti Rogaški že nekaj časa ni zmagal, a verjetno si pri gostih močno želijo spremeniti to dejstvo in obenem razveseliti svojega najboljšega igralca, Davorja Konjevića, ki je v tem tednu praznoval rojstni dan. V prvem medsebojnem obračunu v tej sezoni Lige Nova KBM je bila Rogaška v napeti tekmi v Šentjurju boljša za tri točke.

Pri Rogaški je Rashun Davis najbolj izpostavljen igralec, saj ob 14,4 dosežene točke na tekmo podeli tudi 4,1 asistenco, pri Šentjurju pa se močno zanašajo na Davora Konjevića, ki je z 22,2 dosežene točke na srečanje prvi strelec Lige Nova KBM.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Proti Šentjurju smo v zadnjem času zabeležili sedem zaporednih zmag, a to zdaj nič ne pomeni. Na tabeli smo poravnani, oni pa so v boljši formi kot mi. Moramo stopiti skupaj, odigrati dobro obrambo in v tem primeru se lahko nadejamo zmage. To bo naša zadnja domača tekma v tem letu, zato znova upamo na pomoč naše zveste publike.”

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Rogaška bo v lokalnem derbiju zagotovo zelo motivirana, da prekine serijo porazov. Poleg Rashuna Davisa, ki je motor njihove ekipe, premorejo še precej igralcev, ki so sposobni odločiti tekmo. Nenazadnje se jim je priključil naš bivši igralec Mirza Sarajlija.”