Sara Vujačić v Nemčijo k prvaku

Rubrika: Liga Nova KBM

Slovenska reprezentantka do 18 let Sara Vujačič (177 cm, 1996)  bo v naslednji sezon branile vrste nemškega prvaka iz Wasserburga.

Sara Vujačič. foto: kzs.si
Sara Vujačič. foto: kzs.si

“Sara je ogromen talent, ki premore potencial tudi za preboj na evropsko sceno. Želimo si, da bi se v takšno igralko razvila našem klubu,” je ob oznanitvi prihoda Vujačićeve za klubsko spletno stran povedal njen novi trener Bastian Wernthaler. 38-letnik, ki je leta 2011 nemško žensko reprezentanco popeljal na EuroBasket, bo tako tudi v novi sezoni imel priložnost sodelovati s Slovenko. V pretekli sezoni je namreč barve kluba z mesta ob reki Inni branila Martina Dover, ki je prve košarkarske korake prav tako naredila v štajerski prestolnici.

Vujačićeva je bila v minuli sezoni med najboljšimi strelkami v 1. SKL za ženske ter U18 državnem prvenstvu. Za Konjice je med članicami v povprečju dosegala po 12,7 točke (sedma strelka), medtem ko je s povprečno 29,1 točke na srečanje mariborsko mladinsko vrsto popeljala v ligo za prvaka. Tam nato ni nastopila, saj je konec januarja staknila poškodbo stopala, ki je zanjo pomenila predčasen konec sezone. Na igrišče se je nato vrnila že poleti, ko je z reprezentanco U18 nastopila na evropskem prvenstvu divizije A. Poprej je bila decembra izbrana tudi v selekcijo 1. SKL za ženske, ki je nastopila na reprezentančnih pripravljalnih tekmah na Madžarskem.

18-letna slovenska krilna košarkarica bo pri Wasserburgu sprva minute nabirala predvsem v drugi članski ekipi, ki tekmuje v nemški regionalni ligi. Po potrebi bo priključena tudi prvi ekipi, ki bo tudi v novi sezoni nastopala v ženskem EuroCupu, obenem pa imela najvišje cilje v 1. Bundesligi.