Šantelj na Češko

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Občasni slovenski reprezentant Leon Šantelj se prvič podaja v tujino. V novi sezoni bo branil barve češkega Olomoucka iz Prostejova, ki  je pod vodstvom trenerja Predraga Benačka ob prekinitvi minule sezone držal visoko peto mesto v državnem prvenstvu.

Petindvajsetletni in 205 cm visoki Postojnčan, ki se najbolje znajde na poziciji krilnega centra, je preteklo sezono igral za domžalske Helios Sunse, katerih član je bil že med letoma 2014 in 2016. Na osemnajstih tekmah državnega prvenstva je v povprečju dosegal 7,4 točke in zbral 3,3 skoke. Vmes je tri sezone preživel v Rogaški Slatini.

Košarkarsko pot je Šantelj začel v domači Postojni, prve članske izkušnje pa je nabiral v Kopru in Ilirski Bistrici. Bil je stalni član reprezentanc mlajših selekcij, s katerimi je Slovenijo zastopal na številnih evropskih prvenstvih. Leta 2018 je s člansko B reprezentanco odšel na turnejo po Kitajski, februarja 2019 pa s tekmama proti Turčiji in Ukrajini v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo debitiral tudi v dresu #mojtim.