Samo Udrih zapušča Hopse, menjavo našli v Abramoviču

Rubrika: Liga Nova KBM

Hopsi, ki sezono niso odprli po svojih željah, so pred tekmo s Heliosom ostali brez Sama Udriha (195 cm, 1979), ki se je zaradi utrujenosti odločil vzeti odmor. Odigral je osem tekem, v katerih je v povprečju dosegal 15,3 točke in dodal 4 podaje in 2,3 skoke. Menjavo za izkušenega Šempetrčana so našli v Robertu Abramoviču (185 cm, 1988).

foto: hopsi.si
foto: hopsi.si

“Enostavno nisem ne v fizičnem, ne v psihičnem stanju igrati, čutim da potrebujem odmor od košarke,” je bil v svoji izjavi kratek bivši reprezentant, ki bo svojo kariero po počitku bržkone nadaljeval v tujini.

foto: kzs/aleš fevžer
foto: Aljaž Močnik/Kzs.si

V premierni prvoligaški sezoni prvi strelec

Novinec na Polzeli, brat slovenske članske reprezentantke Rebeke Abramovič, je svojo košarkarsko pot začel na Jančah, nato pa med letoma 2009 in 2012 branil barve Term Olimia. V sezoni 2012/2013 se je preselil v Škofjo Loko in sploh prvič okusil igranje med prvoligaši, a kljub temu postal najboljši strelec (18,2 točke na tekmo) rednega dela. Na začetku naslednje sezone je okrepil avstrijski Graz, a se že januarja vrnil v domovino in postal član Zlatoroga. Začetek minule sezone je znova preživel pri severnih sosedih, a Furstenfeld zapustil še pred prvimi uradnimi tekmami.

Na povabilo Tea Hojča, ki je imel v svoji ekipi številne težave s poškodovanimi branilci, se je nato za kratko pridružil Grosbasketu in zanj odigral dve tekmi. V povprečju je dosegal po 12,5 točke, najbolj pa se izkazal ravno proti Hopsom (16 točk; 3/4 za dve, 3 /3 za tri, 1/1 PM).

Hopse nov preizkus čaka v soboto, ko se bodo na domačem parketu ob 19. uri merili s Helios Sunsi.