Sagadin in Vujošević z razlogom na vrhu

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

„Starejši kot sem, bolj razumem, da sta Duško Vujošević in Zmago Sagadin največja trenerja s tega prostora. Ker sta proizvedla toliko igralcev, tudi za Ligo NBA,“ je v pogovoru za Slobodno Dalmacijo povedal Ante Nazor, ki je sezono začel na klopi Zadra, sklenil pa na Madžarskem (klub ZTE), kamor je odšel januarja letos.

Rezultat in razvoj

„Sam sebe vidim kot tak tip trenerja, ki ni izključno tekmovalec, ampak skrbi tudi za razvoj igralcev. Trudim se uskladiti ta dva koncepta in to zahteva pristop do igralca kot popolne osebe. V klubih pa je tako, da težijo k trenutnemu rezultatu,“ opozarja Nazor na stanje na Hrvaškem, ob tem pa spomni, da se govori, da Liga ABA ni dobra za Hrvaško in hrvaške klube.

„Kako je potem dobra za Partizan, ki izvrže na plano igralce?“ se sprašuje Nazor, ki spomni, da Madžari za razliko od Hrvaške precej več vlagajo v košarko, za nameček imajo 14 klubov, kjer pa praznih dvoran ni. „Predvsem pa vlagajo v stroko,“ še doda Nazor, ki je sicer želel januarja v ZDA na izobraževanju k Nevenu Spahiji, a je ponudba z Madžarske dobila prednost.

Nazor ima 42 let, a je za njim že pester trenerski življenjepis. Trikrat je vodil Zadar, deloval je v Ciboni in Splitu ter Čapljini, ki jo je spravil v 1. BiH ligo, MZT pa je rešil izpada iz Lige ABA.