S pripravami pričeli tudi fantje U16

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška reprezentanca U16 se je v nedeljo zbrala v Slovenj Gradcu in začela s pripravami na evropsko prvenstvo divizije B, ki bo letos potekalo v Bolgariji.

foto: KZS
foto: KZS

Ekipa bo v Slovenj Gradcu ostala do četrtka, sledi prost petek, nato pa se bodo igralci znova zbrali in v okviru drugega cikla odigrali prvi pripravljalni tekmi. Nasprotnica bo reprezentanca Črne Gore.

Skupno bodo fantje U16 v okviru pripravljalnega obdobja odigrali devet tekem. Prvič se bodo na parketu preizkusili že 13. julija, ko se bodo udarili z reprezentanco Črne Gore. Do evropskega prvenstva bodo našim nasproti stale še ekipe Turčije, Madžarske in Velike Britanije.

Evropsko prvenstvo divizije B za reprezentance do 16. leta bo letos potekalo v glavnem mestu Bolgarije, Sofiji. Naša reprezentanca bo tekmovanje začela v predtekmovalni skupini B, njene nasprotnice pa bodo Češka, Avstrija, Nizozemska, Irska in Norveška. Prvenstvo se bo začelo 6. avgusta, našim pa bo na prvi tekmi nasproti stala Nizozemska.

Dejan Čikić, glavni trener slovenske moške reprezentance U16:
“Začeli smo s pripravami na evropsko prvenstvo divizije B za kadete. Med sezono smo odigrali deset pripravljalnih tekem in postavili okvirne napadalne ter obrambne principe, zato bo igralcem v začetku lažje osvojiti kombinatoriko. Pred nami je obsežen načrt priprav, kjer bomo igralcem poskusili ponuditi čim boljšo reprezentančno izkušno. Letošnjo ekipo sestavljajo kar tri generacije, saj smo priključili veliko število mlajših igralcev. Žal bo zaradi zdravstvenih težav nekaj igralcev odsotnih in ob tej priložnosti jim vsi v reprezentanci želimo čim hitrejši povratek na igrišča! Glavni cilj pred začetkom priprav bo vsekakor igralce čim bolje reprežentančno vzgojiti ter iz njih izvleči maksimum na igrišču. Od igralcev bomo ves čas zahtevali stoodstoten pristop, podrejanje ekipi in agresivnost. Verjamem v igralce in prepričan sem, da bodo na koncu poletja poplačani za njihov trud.”