S porazom sklenile redni del

s kategorijo
Novice
.

Na svojem drugem evropskem prvenstvu je slovenska ženska reprezentanca s porazom 57:75 proti Italiji zaključila nastope v skupinskem delu. Niš zapušča z eno zmago in dvema porazoma, kar pomeni, da je na lestvici skupine C osvojila tretje mesto. V torkovem repesažu za uvrstitev v četrtfinale se bo v Beogradu pomerila z drugouvrščeno reprezentanco iz skupine D. Slovenske tekmice bodo znane po večerni odigrani tekmi med Belgijo in Srbijo.

Eurobasket, redni del, skupina C, 3. krog, 30.6.
ITALIJA – Slovenija 75:57 (56:43, 36:32, 18:21)
Strelke za Slovenijo: Krošelj, Oblak 4 (3 podaje), Prezelj 12 (4 podaje), Seničar, Goršič 2, Barič 15 (3 podaje), Jakovina 7, Rupnik, Friškovec 4, Evans 13 (9 skokov), Dautović.

Glede na to, da si je Slovenija mesto v Beogradu izborila že z zmago proti Turčiji in da današnja tekma ni bila eksistenčne narave, je selektor Grgić priložnost ponudil vsem igralkam z izjemo Eve Lisec, ki se je poškodovala na prvi tekmi proti Madžarski in še ni popolnoma nared za vse napore.

A kljub temu, da je enajst Slovenk že v prvih enajstih minutah stopilo na parket in da Sloveniji sodniški kriterij milo rečeno ni bil naklonjen, so dekleta v prvem delu držale priključek.

Drugi polčas je bila drugačna zgodba. Italijanke so se razigrale, Slovenke pa niso pokazale tistega žara in agresivnosti kot na prvih dveh tekmah. Posledično so hitro zaostale (36:45) in na koncu izgubile z osemnajstimi točkami razlike.

Ob dvanajstih izgubljenih žogah Slovenije, 35-odstoten metu iz igre, komaj 16-odstotnem za tri točke, izgubljenem skoku s 32:40, bode oči predvsem razmerje v osebnih napakah. Po treh četrtinah, ko je še obstajala možnost za preobrat je bil ta 17:8, v zadnjih minutah, ko je bil zmagovalec že odločen, pa ga je sodniška trojka znižala na 22:15.

Slovenke so skupinski del prvenstva z eno zmago in dvema porazoma končale na tretjem mestu v skupini C. V torkovem repesažu za uvrstitev v četrtfinale se bodo v Beogradu tako pomerile z drugouvrščeno reprezentanco skupine D. Slovenske tekmice bodo znane po večerni odigrani tekmi med Belgijo in Srbijo, prav tako tudi točen termin tekme.